SP 2021: Cloud9 savladao Rogue u tajbrejku za četvrtfinale

LOL 15. okt. 202121:17 > 21:17
Podeli:
Cloud9 Perkz
C9 Perkz

Cloud9 je napravio senzaciju i nakon 0-3 rezulata u prvoj polovinu grupne faze uspeli su da se dokopaju tajbrejka za drugo mesto zahvaljući lošim rezultatima FunPlus Phoenixa, što su na kraju iskoristili i obezbedili LCS ligi mesto u četvrtfinalu!

Kada je izvučena grupa A u kojoj su se našli DWG KIA i FunPlus Phoenix, osvajači prethodna dva svetska šampionata, niko nije davao šansu preostalim timovima i činilo se kao da će biti u pitanju rutinsko razigravanje favorita pred plejof. Damwon je ispunio očekivanja i sa maksimalnim 6-0 učinkom prošao dalje kao prvoplasirani tim, ali je zato FunPlus Phoenix potpuno podbacio izgubivši sva četiri meča koja su danas igrali.

Oni su redom gubili od DWG KIA, Cloud9 i Rogue, da bi potom u tajbrejku za drugo mesto izgubili ponovo od ekipe Rogue koja se tom pobedom izborila za odlučujući meč protiv Cloud9, koji je direktno prošao u finale baraža zbog najbržeg vremena pobeda u međusobnim susretima ova tri tima.

A onda je usledila partija koju ćemo dugo pamtiti. Lavovska borba koja je trajala 53 minuta, što je naravno ubedljivo najduži meč u dosadašnjem toku šampionata, u kojoj su oba tima igrala pažljivo, ali je Cloud9 predvođen maestralnim Perkzom uspeo da stigne do Infernal Dragon Soul buffa, poruši protivničke inhibitore pre Eldera a onda u finalnoj borbi za Elder Dragona počisti Rogue za opšte ushićenje američkih navijača.

Konačan raspored A grupe:

  1. DWG KIA 6-0
  2. Cloud9 2-4 (3-4)
  3. Rogue 2-4 (3-5)
  4. FunPlus Phoenix 2-4 (2-5)
Komentari

Vaš komentar