SP 2021: Dominacija T1 u grupi B, EDG uzeo drugo mesto

T1 Faker
T1

Uz maksimalan učinak u revanš mečevima T1 je uspeo da se dokopa prve pozicije i sa ukupnim skorom 5-1 prođe u četvrtfinale kao lider B grupe, dok će prvak Kine EDward Gaming morati da se zadovolji drugom pozicijom i potencijalno mnogo težim rivalima na startu plejofa

Za razliku od grupe A u kojoj smo videli sunovrat jednog od favorita, u grupi B je sve bilo rešeno već nakon četvrtog kola. T1 i EDG su osigurali prolaz dalje, a njihov međusobni duel je odlučivao ko će zauzeti vrh tabele.

U njihovom duelu na startu takmičenja EDG je slavio, ali je u revanšu T1 potpuno nadigrao rivale i pokazao da ulaze u sve bolju formu kako turnir odmiče. EDG je toliko bio nemoćan da su uzeli samo jedan kill tokom celog meča koji je bio završen za samo 25 minuta, a ukupan rezultat je iznosio 13-1 za T1.

Ovim je bio najavljen tajbrejker za prvo mesto pošto su sada oba tima imala po jednu pobedu u međusobnim susretima, ali da do toga ne dođe se postarao 100 Thieves koji je iznenadio EDG i pobedom u ovom meču osigurao Fakeru i T1 prvo mesto u grupi.

Sa nova dva poraza i samo jednom pobedom protiv tima iz Japana LPL liga za sada ima ukupan skor 1-6 u drugoj polovini grupne faze, što nakon 10-2 u prvoj nedelji zaista začuđuje. Ostaje da vidimo kako će preostala dva tima proći i da li će se LPL povratiti kada dođemo do plejofa, ili će LCK potpuno obeležiti ovu godinu na Svetskom prvenstvu.

Konačan raspored na tabeli B grupe:

1. T1 5-1
2. EDward Gaming 4-2
3. 100 Thieves 3-3
4. DetonatioN FocusMe 0-6

Komentari

Vaš komentar