SP2022: JD Gaming pregazio Rogue 3-0 za plasman u polufinale

LoL Svetsko prvenstvo 2022
lol sp 2022

Šampion Kine je noćas lako izašao na kraj sa najboljom LEC ekipom i bez izgubljene partije overio kartu za polufinale LoL Svetskog prvenstva 2022.

I ove godine smo svedoci sve veće razlike između timova sa istočnog i zapadnog dela planete. Već nakon prvog dana plejofa ostali smo sa sedam LCK/LPL ekipa koje će se u završnici takmičenja boriti da dokažu ko je najjača liga na planeti. I dok je LCK ostvario maksimalni učinak sa sva četiri predstavnika u četvrtfinalu, JD Gaming je kao prvak LPL lige demonstrirao silu u svom prvom Bo5 meču na turniru, pokzavši zašto su uz Gen.G možda i glavni kandidat za titulu.

Kada je reč o samom meču, JD Gaming je jednostavno nadigrao Rogue u svim segmentima igre. Razlika je bila prevelika da bi se u bilo kom momentu doveo u pitanje konačan ishod, a najveću razliku smo videli na topu i u džungli.

Seo „Kanavi“ Jinhyeok je sa predivnim carry performansom na Gravesu potpuno nadigrao Kim „Malrang“ Geunseonga koji nije uspevao da pronađe gankove na Vi dok je Kanavi farmao.

U drugoj partiji JD Gaming odmah na startu gasi agresivni bot lane Rogue koji su činili Lucian i Nami, a Malrang se ne snalazi na Lee Sinu, i čitav ofanzivni plan koji je Rogue imao brzo pada u vodu, kao i njihov nexus nakon 30 minuta igre.

Treću partiju Rogue otvara sa dva killa na botu i daje trunku nade navijačima, ali za to vreme Bai „369“ Jiahao pravi preveliku razliku na top lejnu gde sam ubija Andrei „Odoamne“ Pascua u sudaru tenkova Orn na Maokaia, što je zaista nedopustivo, i sa nafidovanim Ornom u tinu JDG bez većih poteškoća preuzima potpunu kontrolu nad partijom koja je takođe završena na isteku pola sata borbe.

Rogue je na momente u trećoj partiji davao znake života, ali bilo je očigledno da protiv uigrane mašinerije koja je ove sezone pokorila Kinu je jednostavno previše teško igrati u ovom trenutku. JD Gaming će za mesto u velikom finalu igrati protiv pobednika meča T1 – Royal Never Give Up.

Komentari

Vaš komentar