Team Liquid savladao C9 u LCS Lock In finalu

Podeli:
Riot Flickr

Team Liquid je osvojio finale prvog izdanja Lock In turnira savladavši Cloud9 rezultatom 3-2.

Poput LCK i LPL liga i LCS je odlučio da obraduje navijače turnirom pred početak zvanične sezone. Deset učesnika američke LoL lige se prvo borilo kroz grupnu fazu gde su bili podeljeni u dve grupe od po pet ekipa, da bi nakon toga gledali plejof deo takmičenja.

U polufinalu smo gledali četiri tima koja su i najviše pokazala u prvom delu turnira. 100 Thieves koji je preuzeo četvorku Golden Guardiansa je imao 2-0 prednost protiv Cloud9, ali je C9 uspeo da potpuno preokrene rezultat i dođe do pobede, dok je Team Liquid deklasirao Evil Geniuses 3-0 demonstrirajući da su zaista u odličnoj formi i da će biti jedan od glavnih favorita za titulu ove godine.

Nastavio je Team Liquid sa odličnom igrom u finalu, poveli su nakon dve brze partije, ali je Cloud9 ponovo uspeo da se povrati iako su bili na pragu poraza i izbori odlučujući peti gejm. Ipak nisu uspeli da ponove uspeh iz polufinala i još jednom naprave potpun preokret. Team Liquid je žestoko napao preko top lejna i vrlo brzo su ostvarili veliku prednost koju su nastavili da uvećavaju sve dok u 24. minutu nisu srušili protivnički nexus.

Lock In turnir je poslužio kao sjajna uvertira za novu sezonu LCS lige, ali nekako čini se da ceo hajp malo gubi na snazi kada se uzme u obzir da je LCS spojio obe sezone i da ovoga puta nećemo na proleće već videti novog šampiona Amerike, već ćemo za to morati da čekamo kraj letnje sezone. Ostaje svakako da ispratimo borbu za nezvaničnu titulu, odnosno plasman na MSI 2021, iako još uvek nema naznaka da će MSI uopšte i moći da se održi ove godine, ali to je nešto čemu se svakako svi nadamo i nakon što je Riot uspeo da sprovede u delo održavanje prošlogodišnjeg svetskog šampionata, optimisti smo da ćemo nakon godinu dana pauze ponovo gledati i MSI.

Komentari

Vaš komentar