Velike promene u DRX – prvak sveta predstavio novi sastav

drx
DRX

Korejska ekipa DRX koja je aktuelni LoL šampion planete je otkrila tim za 2023. godinu u kom će ostati samo jedan igrač iz pobedničke petorke.

Cho „BeryL“ Geonhee je jedini član sastava koji je osvojio Svetsko prvenstvo 2022 koji ostaje uz DRX. Jedan od najboljih, ako ne i najbolji support planete, BeryL će predvoditi novu postavu DRX-a koji se oprostio od preostala četiri igrača.

Na topu će igrati Kim „Rascal“ Kwanghee, povratnik u tim koji je bio član organizacije Longzhu Gaming/Kingzone DragonX u periodu od maja 2017. godine do kraja 2019. godine, nakon čega nastavlja karijeru u Gen.G, a potom u KT Rolster iz kog i dolazi ponovo u DRX.

Podsetimo, upravo je Rascal sa ekipom KT Rolster igrao u finalu korejskih kvalifikacija za SP 2022 protiv DRX gde su se borili za poslednji slot regije, i tu je DRX odneo tesnu 3-2 pobedu, da bi nakon toga nastavili sa pobedama sve do same titule.

U džungli će igrati bivši član Liiv SANDBOX, Kim „Croco“ Dongbeom kome je ovo druga takmičarska godina u LCK-u. I njegov tim je takođe izgubio 2-3 od DRX u kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Yoo „FATE“ Suhyeok će igrati na midu, on dolazi iz ekipe Kwangdong Freecs, a prethodno je igrao za Afreeca Freecs i SANDBOX Gaming/Liiv SANDBOX u LCK-u.

Konačno, na bot lejn dolazi Seo „deokdam“ Daegil, često osporavni ADC DWG KIA, koji će dobiti još jednu priliku da se dokaže u najjačoj svetskoj ligi.

Komentari

Vaš komentar