Veliki povratak X25 Esportsa u Esports Balkan Ligu

Podeli:
X25
X25 Esports

X25 Esports se vratio u EBL ligu pobedom u finalu kvalifikacija za osmu sezonu takmičenja protiv mađarske ekipe KmK Esports.

Regionalni fanovi LoL esporta su sa oduševljenjem ispratili povratak na velika vrata u EBL jedne od najstarijih LoL organizacija kod nas. X25 smo imali prilike da gledamo od prve sezone FCS (Fortuna Championship Series) lige u kojoj su iznenadili sa perfektnim 10-0 učinkom u grupnoj fazi takmičenja, kao i od starta Esports Balkan Lige gde su u drugoj sezoni stigli sve do finala.

Nakon serije loših rezultata u petoj sezoni takmičenja koju su završili na sedmom mestu, nije im pošlo za rukom da odbrane svoje mesto u takmičenju u kvalifikacijama, što je ujedno označilo njihovo prvo opraštanje od EBL-a.

Ali, bili su uporni. Probali su da se plasiraju u EBL i u sedmoj sezoni, ali ih je tada zaustavio novajlija u ligi Zero Tenacity, da bi konačno ostvarili uspeh u aktuelnim kvalifikacijama za osmo izdanje najvećeg regionalnog esport takmičenja.

X25 Esports je od početka zatvorenih kvalifikacija važio za favorita, a tu ulogu su uspeli da potvrde izgubivši samo jednu partiju tokom turnira. Grupnu fazu kvalifikacija završavaju bez poraza u grupi A, sa 3-0 pobeđuju Blake Esports u polufinalu baraža, da bi potom u finalnom meču za plasman u EBL savladali mađarski tim KmK Esports, za koji je igralo nekoliko bivših igrača ekipe WiLD, koji su takođe pokušali da povrate svoje mesto u takmičenju.

Iako rezultat 3-1 u finalu pokazuje da je X25 lako došao do pobede, nije tako bilo. Meč se prelomio u trećoj partiji nakon što su oba tima uzela po jednu pobedu, činilo se da će KmK ponovo povesti, imali su prednost i odličnu priliku da sruše nexus u 38. minutu kada u situaciji 4 na 3 prodiru u protivničku bazu, ali X25 uspeva da se odbrani, napravi Ace i nakon toga povede 2-1, što ih je dovelo na korak do pobede, a to su umeli da iskoriste u četvrtoj, ispostaviće se i odlučujućoj partiji.

Ovim je kompletiran spisak učesnika osme sezone Esports Balkan Lige:

1. SuppUp Esports
2. Crvena zvezda
3. Nexus gaming
4. Zero Tenacity
5. ASUS ROG ELITE
6. Split Raiders
7. CR4ZY
8. X25 Esports

Komentari

Vaš komentar