Z10 diskvalifikovan sa EU Mastersa zbog smurfovanja

LOL 1. apr. 202114:16 > 15:008 komentara
Podeli:
z10lol
Z10 EUM BAN

Vicešampion Esports Balkan Lige Z10 ESHARK je izbačen sa EU Mastersa, nakon što je Riot odlučio da im ne dozvoli da se provuku sa smurfovanjem u plejin fazi takmičenja.

Ova odluka dolazi samo par sati pre nego što je Z10 trebalo da igra odlučujući meč baraža za plasman u glavnu grupnu fazu takmičenja protiv italijanske ekipe Mkers.

U zvaničnom saopštenju se navodi da je već nakon prvog dana takmičenja kada je Z10 pregazio sva tri protivnika u grupi bilo jasno da je reč o smurfovima kojima nije mesto u plejin fazi turnira, nakon čega su kordinatori EU Mastersa kontaktirali ekipu Z10 i zamolili ih da malo popuste u nastavku.

Vlasnik Z10-a Dimitrije Malešević je preneo ovu molbu igračima pred nastavak turnira odnosno revanš meč četvrtog kola protiv ekipe For The Win Esports, ali kako saznajemo od izvora bliskog timu igrači su to odbili, uz gromoglasni komentar junglera Dušana „Ryuzaki“ Petkovića koji je uzviknuo „IDE GAS“ tokom odabira heroja, uzeo Volibera i uz skor 3-0-10 izgazio prestavljenu protivničku ekipu.

Jedan od organizatora EU Mastersa se tada dosetio kako je par dana ranije pročitao da je Valve odlučio da banuje smurfove u Doti 2, što mu je razvilo ideju koja je potom dovela do fatalnog ishoda. On je predočio ostatku tima kako problem sa smurfovima već dugo muči LoL igrače, ali da pošto nije moguće da ih sve banuju jer ih je previše, treba da kazne Z10 koji kao profesionalni tim treba da bude uzor novim igračima.

On je dobio zeleno svetlo da svoju kaznu sprovede u delo, a informacija o ovome je procurela do igrača Z10 koji su shvatili da je vrag odneo šalu i u panici puštaju belgijsku ekipu KVM Esports da ih pobedi u šestom kolu i nanese im prvi poraz u takmičenju, kako ne bi bilo baš toliko providno da su smurfovi. Uzimaju Kalistu i Neeko na botu, dozvoljavaju protivničkom mid lejneru da radi šta hoće na Tristani i to dovodi do poraza, da bi nakon toga u tajbrejku za prvo mesto ponovo pokazali svu svoju snagu, pogotovo mid lejner Torok „Meight“ Mate čija nas je partija na Ryze-u podsetila na to kako Diamond igrači smurfuju u Silveru.

Ipak, odluka je već bila doneta iako je tek danas zvanično stupila na snagu, zbog čega Z10 ESHARK nećemo gledati u daljem toku takmičenja na opštu žalost navijača Esports Balkan Lige. „Italijani su poznati kao veoma emotivan narod, zbog čega ne možemo dozvoliti da ih Z10 pregazi u baražu, jer bi to vrlo lako moglo dovesti do masovnog opadanja popularnosti LoL-a u Italiji,“ navodi se u izjavi za novinare.

Za kraj u zvaničnom saopštenju stoji da će umesto Z10 u baražu zaigrati ASUS ROG ELITE, pošto je Riot jedino za njih siguran od svih timova iz regionalnih liga da ni protiv koga ne mogu da smurfuju.

Komentari

Vaš komentar