Z10 ESHARK usamljen na vrhu EBL lige nakon pobede u derbiju

LOL 2. feb 202115:34 > 15:42
Z10 ESHARK
Z10 ESHARK

Bivši Zero Tenacity, sada Z10 ESHARK, je odneo veliku pobedu u derbiju favorita osme sezone Esports Balkan Lige protiv ekipe ŠAIM SE SuppUp što im je omogućilo da se nakon tri odigrana kola učvrste na vrhu tabele.

U treće kolo EBL lige tri tima su ušla sa 2-0 učinkom, a nakon što je CR4ZY doživeo prvi poraz u sezoni od strane ekipe Split Raiders bilo je jasno da ćemo nakon trećeg kola imati samo jednu neporaženu ekipu. Nekako nismo ni mogli zamisliti bolji način da se borba za prvo mesto sprovede od toga da u njoj gledamo Z10 i SuppUp, dva tima koja su u centru pažnje od kako su otkriveni sastavi svih učesnika lige.

ŠAIM SE SuppUp juriša na treću uzastopnu titulu EBL prvaka čime bi postali i jedina ekipa kojoj je ovakav uspeh pošao za rukom, a kao glavni rival ove sezone se istakao upravo Z10 koji je velikim pojačanjima pred novu sezonu skrenuo pažnju na sebe, kako navijača sa Balkana, tako i ljubitelja LoL esporta van regiona.

Ma koliko da je Z10 jak na papiru nikako se ne sme zaboraviti činjenica da SuppUp u svojim redovima ima tri igrača koja ukupno imaju osam EBL titula, zbog čega je izuzetno nezahvalan zadatak odabrati favorita u sukobu ovih ekipa. Iako smo još uvek daleko od plejofa i potencijalne borbe za titulu između ova dva tima, njihov prvi duel u novoj sezoni nam je dao naznake šta možemo očekivati u daljem toku takmičenja.

Timovi se nisu štedeli, što je i logično kada se uzme u obrzir da prvo mesto u regularnom delu sezone sa sobom nosi plasman na EU Masters,a već nakon tri minuta igre smo videli prvi kill na midu koji je pripao mid lejneru Z10, Dimitrisu „Von“ Bakirisu. SuppUp je uskoro odgovorio na topu gde su uzeli dva killa u razmaku od samo nekoliko minuta. Melik „Kaylem“ Erdogan nakon toga prelazi na bot, ali njegovog Renektona i tamo čeka smrt, a nakon toga partija ulazi u mirniji deo igre sve do dolaska četvrtog zmaja kada dolazi do velike timske borbe.

SuppUp uspeva da preotme zmaja i stigne na korak do Dragon Soul buffa, ali u borbi koja je usledila Z10 prolazi mnogo bolje i uzimaju četiri killa. što im otvara vrata ka Baronu kog ubijaju u 24. minutu. Razlika u goldu je iznosila tek oko 1.000 golda, timovi su po tom parametru bili izuzetno blizu, ali to nije sprečilo Z10 da potpuno nadigra SuppUp u borbi prilikom proboja na midu gde uzimaju tri brza killa pre nego što ruše inhibitor kulu, a sa samo dva igrača protiv celog protivničkog tima i Baron buffa SuppUp nije mogao da odbrani svoj nexus i spreči prvi poraz u sezoni.

Komentari

Vaš komentar