Zero Tenacity je novi šampion Esports Balkan Lige

LOL 7. avg. 202121:121 komentar
Podeli:
Zero Teancity
Zero Tenacity

Zero Tenacity je osvojio svoju prvu titulu Esports Balkan Lige savladavši Crvenu zvezdu rezultatom 3-2 u velikom finalu nakon što su uspeli da se povrate od 0-2 zaostatka i dođu do istorijskog trijumfa.

Iako je Zero Tenacity ušao u finale kao blagi favorit, ekipa je nervozno započela finale i još jednom su se našli u velikom zaostatku pre nego što su uspeli da se stabilizuju i dođu do dragocene titule u najvećem regionalnom esport takmičenju.

U prvoj partiji gledali smo sledeće heroje: Zvezda – Irelia, Xin Zhao, Sylas, Aphelios i Leona. Z10 – Sett, Volibear, Jayce, Karthus i Allistar.

U prvih deset minuta videli smo samo jedan kill i to na strani Zvezde, a nakon desetog minuta igre Ryuzaki agresivnim plejom na topu započinje borbu u kojoj se našlo po nekoliko igrača iz oba tima iz kog Z10 izlazi sa dva killa više a pritisak na topu im ubrzo zatim donosi i prvu kulu, na šta je Zvezda odgovorila zmajem i killom na botu.

U 16. minutu dolazi do velike borbe na midu gde Z10 uleće između dve kule, uzimaju jedan kill ali dva teleporta sa strane Zvezde uspevaju da preokrenu tok borbe i donesu tri killa crveno-belima. Pet minuta kasnije Zvezda preuzima inicijativu i prelepom borbom na top lejnu dolaze do četiri killa uz samo jednog izgubljenog heroja i odmah se okreću Baronu.

Trebao je Zvezdi još jedan Baron da konačno sruše otpor protivnika i povedu 1-0 u velikom finalu.

U drugoj partiji Zero Tenacity je igrao u sastavu Camille, Gragas, Sett, Kartus i Rakhan, dok se Zvezda odlučila za sledeće heroje: Renekton, Xin Zhao, Ryze, Vayne i Leona. Nazgul otvara drugu partiju killom na topu, dok se paralelno na bot lejnu dogodila razmena nakon greške Vaynedette koja ga je koštala života.

Tsiperakos nastavlja sa sjajnom igrom u borbi na midu uzima dva killa za odličan start partije što dovodi do toga da je Zvezda veoma brzo došla do prednosti od 2.000 golda i to bez srušene kule.

Z10 je uspeo da se na kratko povrati sa dva killa na topu, ali prilikom borbe za drugog zmaja dolazi do dve ogromne timske borbe u kojoj Zvezda dolazi do velike prednost a u drugoj borbi čak uspevaju i da naprave ace.

Zvezda je iskoristila prednost da dodatno pritisne Z10, a u 23. minutu dolazi do još jedne spektakularne borbe na midu u kojoj mumus100 pravi quadrakill ali na kraju i sam umire i jedina dva preostala igrača na kraju borbe su bili meight sa strane Z10 i Nazgul u redovima Zvezde.

Z10 pušta Zvezdu da uzme i trećeg zmaja i dođe blizu Dragon Soul buffa, a do Barona dolaze u 27. minutu kada uzimaju 4 killa u borbi na gornjem delu mape i to bez izgubljenog heroja. Uz Barona nisu imali problema da ubrzo potom završe partiju i dođu na korak do titule.

Treću partiju Zvezda je igrala u sastavu: Gwen, Volibear, Orianna, Aphelios i Leonna, a Zero Tenacity – Gnar, Lee Sin, Viktor, Tristana i Tresh.
Zvezda koja je bila u velikom naletu otvara treću partiju sa triple killom na Vaynedetti u četvrtom minutu i sa tri killa na Apheliosu tako rano crveno-beli su bili u odličnoj situaciji da kontrolišu partiju.

Zvezda je za 20 minuta igre uzela čak pet kula dok je Z10 uspeo da sruši tri i spreči protivnike da uzmu Barona u prvom pokušaju. Dobrim kretanjem po mapi Z10 uspeva da izjednači u 24. minutu na 2-2 u zmajevima, a do 3-2 dolaze nakon što uspevaju da odbrane Barona u nastavku partije i dođu do killa na TasteLessu.

Zvezda nastavlja da forsira Barona ali Ryuzaki uspeva da ga ukrade i da nadu svom timu, a ubrzo nakon toga Z10 uzima i četiri killa na midu što im omogućuje da da uzmu inhibitor na midu i četvrtog zmaja za Dragon Soul buff. Crvena zvezda uspeva da nađe dragoceni kill na Tristani i odgovori rušenjem mid inhibitora Z10 a nakon toga se nastavila igra oko Barona.

Zero Tenacity prvi pronalazi poziciju da naprave pik i ubijaju Leonu i u 5 na 4 borbi uz quadrakill Tristane konačno stavljaju tačku na treći gejm i ostaju u borbi za titulu.

U četvrtoj partiji timovi su igrali u sledećim sastavima, Zvezda – Camille, Fiddlestick, Viktor, Tristana i Leona, a Z10 – Sett, Trundle, Ryze, Ashe i Braum. Ponovo Zvezda otvara partiju sa ranim triple killom ovoga puta na svom jungleru nakon što su napravili prelepu zamku za Z10 na bot lejnu.

Z10 uspeva da smanji zaostatak i izjednači na 5-5 u killovima nakon dobrog teleport pleja na midu, a kao i u prošloj partiji timovi su bili izuzetno blizu u goldu, što je ekipi Z10 koja je vodila u neutralnim objektivima odgovaralo. Z10 je već u 19. minutu uzeo trećeg zmaja i postavio se u odličnu poziciju da preko Dragon Soul buffa dođe do pobede.

Zero Tenacity nastavlja sa savršenom igrom oko objektiva, odmah nakon 20. minuta uzimaju i Barona, a predvođeni nezaustavljivim mumus100-om uzimaju i četvrtog zmaja što ih dovodi vrlo blizu trijumfa. Nakon još jednog Barona Z10 dolazi do pobede i dovode nas do odlučujuće pete partije.

U njoj su se timovi odlučili za ove heroje: Zvezda – Gwen, Volibear, Irelia, Vayne i Braum. Zero Tenacity – Camille, Trundle, Ryze, Tristana i Galio.

Obe ekipe su opreznije ušle u peti gejm, a Zero Tenacity preuzima inicijativu preko Ryuzakija koji je imao nekoliko dobrih gankova. Z10 uspeva da potpuno zauzda Tsiperakosa i bez MVP-a lige na njegovom standardnom nivou Zvezda je bila mnogo slabija u ranoj fazi igri.
Zero Tenacity ubacuje u petu brzinu i pobedama u timskim borbama na botu i midu dolazi na preko 8.000 golda prednosti i uzima Barona.

Sa Baronom Z10 pritiska crveno-bele i ruši mid i botom inhibitor, ali Zvezda uspeva da odbrani top i održi se u igri. Ipak, drugi Baron je zapečatio sudbinu Zvezde koja nije uspela da se odbrani od napada koji je potom usledio i Zero Tenacity uspeva da dođe do titule u neverovatnoj završnici finala devete sezone takmičenja.

Komentari

Vaš komentar