Zero Tenacity pobedio Valiance u derbiju Esports Balkan Lige

Podeli:
R8 pregled
R8

Osmo kolo Esports Balkan Lige je prošlo u znaku okršaja dva najbliža pratioca prvoplasirane Crvene zvezde. Zero Tenacity i Valiance su vodili borbu za drugo mesto, a Z10 je iz nje izašao kao apsolutni pobednik.

Zero Tenacity se odlučio za agresivan sastav heroja sa Gwen na topu, Lee Sinom u džungli, Twisted Faithom na midu dok su bot činili Draven i Tresh. Sa druge strane Valiance je odabrao sledeće heroje: Jax, Xin Zhao, Ryze, Varus i Nautilus.

Valiance je uspeo da dođe do prvog killa u partiji gankujući top na kom je Mario „mumus100“ Istvan Szepvolgyi igrao bez flasha, ali je to ujedno i sve što su uspeli da urade na početku meča. Z10 odmah uzvraća gankom na midu, a zatim i na topu.

Z10 dolazi do još jednog killa kada su preoteli prvog zmaja Aleksi „DoubleAIM“ Stankoviću i nakon toga polako preuzimaju kontrolu. Nakon 13 minuta igre Zero Tenacity je već imao prednost od 3.000 golda iako još uvek nisu srušili nijednu kulu i prednost u itemima koriste da terorišu protivnički tim na svim lejnovima konstantno uvećavajući prednost.

Nakon 15 minuta razlika u goldu je već iznosila 6.000 što im omogućuje da dođu sve do inhibitor kule na midu dva minuta kasnije. Na isteku 20 minuta igre Z10 je vodio 11-1 u killovima i bili su na korak do Dragon Soul buffa, što je nateralo Valiance da idu na sve ili ništa i probaju da ukradu Barona ali to nisu uspeli. Zero Tenacity to koristi da u nastavku dođu do Barona nakon čega lako završavaju meč u svoju korist ukupnim rezultatom 23-5.

Split Raidersi i Nexus su iskoristili poraz ekipe Valiance da se izjednače sa njima na trećoj poziciji na tabeli. Split Raidersi su još jednom savladali X25 Esports koji polako ali sigurno ostaje bez šansi za plejof, dok je Nexus savladao ASUS. Zvezda nije dozvolila kiks protiv najslabijeg tima lige, nanevši NK Osijek Esportu osmi uzastopni poraz.

tabela osmo kolo
tabela osmo kolo
Komentari

Vaš komentar