Zero Tenacity startovao porazom na EU Mastersu

LOL 30. avg. 202120:08 > 20:10
Podeli:
z10
z10

Poljski sastav Illuminar je slavio u meču prvog kola grupe C protiv ekipe Zero Tenacity nakon nespretne odbrane baze EBL šampiona u dva navrata.

Prvi dan grupne faze EU Mastersa neće ostati u dobro sećanju za domaće navijače, nakon što je Zero Tenacity ispustio prednost koju su imali dozvolivši protivniku da im sruši nexus napadajući sa leđa koristeći takozvanu „backdoor“ taktiku.

Zero Tenacity je otvorio meč odličnom borbom koja se protegla od topa do mida iz koje izlaze kao pobednici sa 2 killa uz jednog izgubljenog heroja i 1.000 golda razlike.

Nakon mirnijeg dela igre u 12. minutu dolazi do velikog okršaja na bot lejnu gde Illuminar uzima tri killa i kulu, ali sa druge strane mumus100 sa Heraldom uzima obe top lejn kule i Z10 ostaje u prednosti.

Na isteku 20 minuta igre poljska ekipa trejduje jednog heroja za njiihovog drugog zmaja, a Z10 nastavlja da ih juri što im se isplatilo i donosi im još dva killa i drugu bot kulu što im uvećava prednost na 3.000 golda i stavlja ih u odličnu poziciju pred nastavak igre.

Illuminar uspeva da odgovori sa dva killa na gornjem delu mape nakon što su uhvatili prvo Wojtusa, a potom i meighta. Stvari vrlo brzo počinju da izmiču kontroli za Z10 nakon što u 27. minutu kreću na Barona, ali Illuminar uspeva da ih zaustavi sa četiri igrača, dok Camille na topu ruši inhibitor kulu, inhibitor a potom i jednu nexus kulu i zamalo završava meč.

Konfuziju u redovima Z10 protivnička ekipa koristi da uzme Barona i po prvi put Poljaci prelaze u vođstvo. Nadali smo se da Z10 neće dva puta nasesti na isti trik, ali već prilikom sledećeg napada Illuminar ponovo koristi Camille koja se teleportuje na nexus kulu tokom velike borbe na midu i bez bilo kakvog otpora ruši nexus Z10-a i stavlja tačku na meč.

U prvom meču grupe C Fnatic Rising je uspeo da savlada favorizovani BIG koji će sutra biti protivnik Z10-a u drugom kolu takmičenja.

Komentari

Vaš komentar