Team Liquid doveo dva japanska Street Fighter igrača

Ostale igre 9. mar. 201811:34 > 11:43
Podeli:
Team Liquid

Team Liquid se proširio na esport tržište u Japanu potpisivanjem ugovora sa dvojicom Street Fighter takmičara koji će predstavljati poznatu američku organizaciju u predstojećem periodu.

Mnogi su se pitali da li će se Team Liquid vratiti u Steet Fighter esport nakon što su ostali bez šampiona Du „NuckleDu“ Danga koji je odlučio da ne produži ugovor sa ekipom nakon njegovog isteka krajem prošle godine. Ovo je bio težak udarac za Liquid koji je time ostao bez Capcom Cup šampiona, ali ovo nije omelo Liquid da nastavi sa razvojem u svetu esporta borilačkih igara.

Steve Arhancet, suvlasnik Team Liquida, je objasnio u izjavi na sajtu organizacije kako su došli do novih igrača. Naoki „Nemo“ Nemoto i John Takeuchi su prethodno nastupali za Alienware, kompaniju sa kojom je Liquid radio na izgradnji modernog objekta za trening igrača koji je ove nedelje pušten u rad, tako da je ovaj potez došao kao nastavak uspešne saradnje između poznatih gejming brendova.

Organizacija se odlučila za spoj mladosti i iskustva. Nemo je već dugi niz godina poznat u Street Fighter esportu, dok je Takeuchi prepoznat kao veliki talenat i potencijal u kom Liquid vidi budućeg šampiona. Oni će dobiti punu podršku i kako i sam Arhancet napominje, mogućnost da učestvuju na što je više turnira moguće širom sveta i predstavljaju Liquid u najboljem mogućem svetlu.