Otkriveno šest novih Hearthstone karata

Ostale igre 14. mar 201811:57 > 12:31
Podeli:
Blizzard

U sklopu najave najnovije Hearthstone edicije: Witchwood, Blizzard je izbacio video trejler u kome su otkrivene prve karte koje će se u njoj naći, a sa njima i dve nove mehanike.

Prva otkrivena karta je Legenda, Azalina Soulthief. Iako košta sedam mana dolazi sa samo 3/3 telom, ali i više nego interesantnim efektom ulaska u igru, pogledajte i sami o čemu je reč.

Blizzard

Iako sumnjamo da će ova karta ugledati svetlost dana u Hearthstone esportu, nema sumnje da će se igrači širom sveta zabavljati sa njom i mogućnostima koje otvara. 

Potom je otkriven i legendarni Vargen Genn Greymane koji jasno potencira novu vrstu špila – izgrađenu isključivo od karata sa parnim mana costom.

Blizzard

Baku the Mooneater će imati sličan efekat kao i Genn Greymane, samo što se odnosi na karte sa neparnim mana costom i umesto da smanji cenu specijalne veštine heroja, on je ojačava.

Blizzard

Potom je otkrivena i karta Phantom Militia koja dolazi sa novom mehanikom u igri, a to je Echo. Igrač može odigrati kartu koja ima Echo koliko god puta želi u potezu u kom je igra. Ako uzmemo za primer upravo ovu kartu, ukoliko igrač ima šest mana može je odigrati još jednom u tom potezu, a ako ima devet mana, čak tri puta.

Blizzard

Pumpkin Peasant možda ne dolazi sa toliko velikom snagom u statovima, ali zato ima fleksibilnost u smislu da se svaki potez proveden u ruci smenjuje u statovima sa 2/4 na 4/2 što otvara igraču prostora da manipuliše njegovim statovima čak i pre nego što se nađe u samoj igri.

Blizzard

Za kraj je otkrivena i druga mehanika koja stiže u novoj ekspanziji – Rush. Militia Commander je prva otkrivena karta sa ovom mehanikom koja znači da će biće koje uđe u igru sa njom moći istog poteza da napadne jednu od kreatura protivnika. Ovo znači da je glavna razlika između mehanika Rush i Charge to što karta sa Rushom neće moći da napadne i igrača čim uđe u igru.

Blizzard

Ako pogledate video u nastavku teksta, videćete i sami da je na kraju prikazan delić još jedne karte, u pitanju je legendarna Shaman karta, ali se sem prve reči njenog imena još uvek ne zna ništa o njoj.