Dallas Fuel otpustio glavnog DPS igrača i trenera

Ostale igre 17. apr. 201814:31 > 14:48
Podeli:
Blizzard

Dallas Fuel nastavlja sa izmenama u timu u sred treće faze prve sezone Overwatch Lige. Oni su objavili da je iz ekipe udaljen trener Kyle "KyKy" Souder i DPS igrač Kim "Rascal" Dongjun koji je došao kao veliko pojačanje iz London Spitfirea.

Nakon dve faze provedene pri dnu tabele i lošeg starta u trećoj fazi u kojoj trenutno imaju 1-3 skor, ekipa u vlasništvu esport organizacije Team EnVyUs je odlučila da je vreme za nove promene. Trener ekipe KyKy je već neko vreme pod pritiskom od strane navijača koji zahtevaju njegovu smenu zbog nedovoljno konkretnog pristupa rešavanju internih problema unutar tima.

Jedan od tih problema je bila i loša komunikacija Rascala koji je navikao da u ekipi London Spitfire priča na koreanskom jeziku. Kako stoji u saopštenju vlasnika tima Mike „Hastr0“ Rufaila, Rascal se nije dovoljno potrudio da ostvari traženu komunikaciju sa ostatkom tima zbog čega je stručni štab Dallas Fuela odlučio da ga ukloni iz ekipe. Ovo je veoma ekstreman potez s obzirom na to da je rok za prijavu novih igrača prošao, što znači da ekipa iz Dallasa neće moći da ga zameni do kraja prve sezone takmičenja.

Dallas Fuel će do daljnjeg sa klupe predvoditi pomoćni trener Emanuel „Peak“ Uzoni, uz pomoć bivšeg trenera ekipe Meta Gaming, Kang „Vol’Jin2 Mingyua.