Epic Games najavio Fortnite Svetski kup

Ostale igre 14. jun 201814:58 > 14:59
Podeli:
Epic Games

Nakon što je esport svetom odjeknula vest da će Epic Games uložiti 100 miliona dolara u profesionalni Fortnite ove i sledeće godine, ljubitelji ove igre su sa nestrpljenjem iščekivali detaljnije vesti, koje su konačno stigle.

Fortnite Svetski kup 2019. će se održati početkom sledeće godine, dok će kvalifikacije startovati već ove godine. Kompanija želi da proslavi to što su nedavno stigli do impresivne cifre od 125 miliona igrača ulaganjem u esport, ali na veoma specifičan način.

Naime, svako ko želi će dobiti priliku da postane Fortnite prvak sveta. Sam turnir će se bazirati na solo i duo sistem, ali je kompanija najavila da pravi planove za igranje u squad formatu u budućnosti. Same kvalifikacije će se sastojati iz različitog broja etapa u zavisnosti od regije do regije, a kako Epic Games navode, oni će rado podržati sve manje turnire koji će voditi do kvalifikovanja na Svetski kup, što možda znači da će se najveći organizator esport takmičenja na ovim prostorima, Fortuna Esports, oprobati u ovoj sve popularnijoj igri i možda nam čak doneti i Fortnite Esports Balkan Ligu.

Epic Games je potvrdio da oni ne žele profit od ovoga i da neće kao pojedine kompanije prodavati slotove za učestvovanje u bilo kakvim esport takmičenjima koje organizuju, kao ni da za to neće dati dozvolu bilo kom drugom, što znači da imaju poprilično unikatan pristup profesionalnom Fortniteu, u odnosu na neke druge igre kao što su LoL i Overwatch.

Iako je nagradni fond celokupnog takmičenja nešto što do sada nismo imali prilike da vidimo i što više nego četvorostruko obara rekord Dota 2 The Internationala postavljen prošle godine, Epic Games je potvrdio da je ovo tek prvi korak ka popularizovanju Fortnite esporta i da ne planiraju da se ovde zaustave.