Liquid predvodi EU timove na PUBG Global Invitationalu

Ostale igre 2. jul 201817:04 > 17:25
ESL

Team Liquid je opravdao ulogu jednog od glavnih favorita odnevši prvo mesto na evropskim kvalifikacijama za PUBG Global Invitational 2018, dok je FaZe Clan platio ceh loše igre prva dva dana takmičenja, ostavši prvi tim ispod crte za prolaz dalje.

Ovoga puta su generalno velika imena esport podbacila, dok su sem Liquida novi igrači na sceni izbili u prvi plan. Pored ekipe Team Liquid na veliki Invitational idu još i Welcome to South George i Pittsburgh Knigts, dve slabije poznate ekipe koje su osvojile drugu i treću poziciju.

Odmah iza njih se našao FaZe Clan koji je teško podneo loš rezultat na turniru, dok je šesto mesto zauzela organizacija Alliance, jedna od prvih koje su ušle u PUBG esport. Osmo mesto je pripalo MEthodu, dok je Rogue zauzeo tek 11 poziciju, kada su zvučna imena u pitanju.

Ovim je maltene kompletiran spisak učesnika najvećeg PUBG esport turnira do sad, na kom će se 20 ekipa boriti za nagradni fond od 2 miliona dolara. Ostale su samo korejske kvalifikacije, a podsetimo od velikih imena na turnir su se još plasirali i Na’Vi i AVANGAR kao pobednici CIS kvalifikacija, koji će uz Liquid biti jedni od glavnih favorita za pobedu. 

Primetno je odusustvo i neuspeh mnogih velikih organizacija koje se nisu proslavile u kvalifikacijama, što samo potvrđuje da je većina esport timova žurilo sa pravljenjem PUBG ekipa kada je to bilo „in“ i da nakon toga nisu adekvatno radili na poboljšanju ekipa, zbog čega su podbacili kada je bilo najpotrebnije da pokažu rezultatski uspeh.