Epic deli $1 milion za Fortnite turnire ove nedelje

Ostale igre 19. jul. 201823:27 > 23:29
Podeli:
Epic Games

Epic Games ne odustaje od planova za projekat po imenu Summer Skirmish Series, iako je prvi turnir loše prošao i morao je biti otkazan, u petak i subotu nam donose sledeći sa četiri puta većim nagradnim fondom.

Esport novinar Rod „Slasher“ Breslau koji ima kontakte unutar Epic Games je izneo tvrdnju da će sledeći iz serije Summer Skirmish turnira biti solo turnir, dok je prethodni bio duo, kao i da će nagradni fond skočiti na 500.000 dolara. Fortnite je večeras objavio da će organizovati ne jedan, već dva turnira u dva dana za redom sa po pola miliona dolara nagradama.

Ono što je najinteresantnije u ovoj vesti je to da je prvi turnir zakzan za petak, u isto vreme kada jutjuber aniel „KEEMSTAR“ Keem održava Friday Fortnite seriju duo turnira, što je možda i svojevrsna kazna za jutjubera koji je rešio da počne i sa organizovanjem Relm Royale turnira, glavne konkurencije igri Fortnite – uz PUBG.

KEEMSTAR se ubrzo oglasio i najavio svojevrsni rat Epicu. On je rekao da je uveliko započeo dogovore sa drugim Youtube zvezdama i da su mu oni obećali da će igrati Friday Fortnite umesto Summer Skirmisha.

U međuvremenu se oglasio i Epic Games koji je pojasnio zašto je došlo do problema na prvom Summer Skirmish turniru. Oni su naveli da je do laga došlo zbog toga što je previše igrača ostajalo živo kako partija odmiče u odnosu na prosečne mečeve, kao i da je veliki broj spektatora uticao na lagove u igri. Oni su obećali da će poraditi na tome do narednog turnira koji bi trebalo već sutra da je na programu, a kako u saopštenju stoji, sledeći turniri će se igrati na javnom serveru, dok za treću nedelju pripremaju nove privatne servere.