Ninja i Shroud na velikom PUBG humanitarnom turniru

Ostale igre 20. jul. 201812:01 > 12:03
Podeli:
playersunknownbattleground

Bluehole je najavio veliki humanitarni PUBG turnir koji će se održati tokom PUBG GI 2018 sledeće nedelje u Berlinu. Dok će se najbolji timovi boriti za $2 miliona, slavni strimeri će ukrstiti miševe i tastature u borbi za milion dolara a ceo nagradni fond će biti podeljen u humanitarne svrhe.

Znalo se da će tokom PUBG GI 2018 biti održani i zabavni događaji van glavnog takmičenja, ali nismo očekivali da ćemo videti nešto ovako veliko i to primarno humanitarnog karaktera. PUBG Corp. je okupio najveća strimerska imena kao što su Tyler „Ninja“ Blevins, Michael „Shroud“ Grzesiek i Gyy „DrDisRespecT“ Beahm koji će predvoditi 40 strimera izmiksovanih u squad ekipe sa 40 pro igrača iz ekipa koje se nisu plasirale na glavni turnir.

Svaki tim će sadržati dva strimera i dva igrača a svi mečevi će se igrati na novoj mapi Erangel. Ukupno će se igrati četiri meča, a najuspešniji tim će imati priliku da podeli 600.000 dolara humanitarnoj organizaciji po njihovom izboru. Drugoplasirana ekipa će dobiti 300.000 dolara, dok će treći tim pokloniti sumu od $100.000.

Humanitarni turnir će se održati u petak 27. jula, tokom glavnog takmičenja, koje počinje 25. jula i traje do 29. jula.

PUBG nastavlja da vodi rat protiv Fortnitea za prevagu na Battle Royal gejming i esport sceni. Iako ih je Fortnite još davno prevazišao po popularnosti, što im dozvoljava da ulažu ogromne svote novca u turnire, PUBG ima razvijenu bazu verne publike i uzdaju se da će im ona pomoći da bar donekle održe korak i ne padnu u zaborav, sada kada imaju velike planove za dalji razvoj ove igre.