London Spitfire i Philadelphia Fusion u borbi za titulu

Ostale igre 23. jul 201811:58 > 12:01
Podeli:
Blizzard

Istorijska prva sezona Overwatch lige će imati neočekivani rasplet. Favoriti koji su imali direktan plasman u polufinale su u njima i izgubili. Ako je poraz LA Valianta od ekipe iz Londona koja je u odličnoj formi donekle i očekivan. ispadanje glavnih favorita New York Excelsiora je sve iznenadio.

Iako su u plejof ušli kao dve najslabije rangirane ekipe, London Spitfire i Philadelphia Fusion su uzeli 2-0 pobede u polufinalima, pokazavši da nije slučajnost što će se baš oni boriti za titulu.

Ekipa koja predstavlja prestonicu Velike Britanije je savladala sa 3-1 svoje rivale u drugom meču, da bi nakon toga bili još ubedljivi, pobedivši 3-0 u duelu koji se ispostavio kao odlučujuć za ishod prvog polufinala. Hiler Spitfirea Choi „Bdosin“ SEungtae i glavni tenk Hong „Gesture“ Jaehee su pokazali da im trenutna meta savršeno odgovara zbog čega je tim iz Londona dospeo situaciju da ulazi u veliko finale kao blagi favorit.

Neki će reći da je New York Excelsior pobedio samog sebe u drugom polufinalu. Tim od koga su svi sa pravom najviše očekivali, koji je ubedljivo najviše pokazao u regularnom delu sezone, je načinio previše grešaka u prvom meču protiv Philadelphia Fusiona zbog čega su doživeli težak 3-0 poraz u prvom meču.

Oni su se lavovski borili u nastavku, ali izgleda da su trema i pritisak učinili svoje i na kraju su pali i u drugom melu rezultatom 3-2, iako je vrlo lako svaka od mapa mogla da ode u korist obe ekipe. Nažalost po fanove ekipe iz Njujorka popravnog neće biti. Ekipa će morati da gleda veliko finale iz publike, i razmišlja o tome kako je do toga uopšte i došlo, sa timom koji nesumnjivo okuplja talente svetskog kalibra i kojih se sa dobrim razlogom svi plaše.

Možda su nagle promene u meti i veliki broj nerfova pred plejof uticali suviše na ishod završne faze prve sezone lige. Možda su jednostavno favoriti podlegli pritisku, jer realno nisu navikli da igraju ovako bitne mečeve u esportu koji je još uvek relativno nov. Možda smo jednostavno svi pomalo podcenili preostale ekipe, ali jedno je sigurno – 28. jula ćemo konačno znati ko je trenutno zaista najbolji Overwatch tim na svetu, kada se završi veliko finale prve sezone Overwatch lige.