Team Liquid i Gen.G dominantni prvog dana PUBG GI 2018

Ostale igre 26. jul. 201813:18 > 13:21
Podeli:
PUBG

Prvog dana PUBG Global Invitational turnira gledali smo četiri meča u kojima su najviše pokazali korejski Gen.G Black i Team Liquid, zbog čega su se upravo ove dve ekipe na kraju dana našle na vrhu tabele po broju poena.

Najveći do sada napravljen PUBG turnir koji se održava u velelpnom izdanju Mercdes Benz arene u Berlinu za sada ispunjava sva očekivanja. Čitava produkcija je sve bolja i bolja, samu borbu je lakše gledati, observeri sve češće znaju da prepoznaju gde se odvija glavna borba i generalno je lakše preko mape ispratiti kretanje timova.

Sam sistem turnira nije previše menjan, igra se ukupno osam mečeva podeljenih na dva dana, a tim sa najviše poena na kraju odnosi pehar i 400.000 dolara.

Turnir je pobedom u prvom meču otvorila američka ekipa Ghost Gaming, dok su drugo i treće mesto odneli azijski timovi. Crest Gaming Xanadu iz Japana i Four Angry Man iz Kine, za koji inače igra i bivši profesionalni LoL igrač Wei „GodV“ Zhen koji je do kraja 2017. godine igrao kao top lejner za LGD Gaming.

Već od drugog meča sve počinje polako da se menja. U njemu Oh My God iz Kine odnosi prvo mesto, dok Gen.G Black dolazi do prve od tri druge pozicije koje su osvojili u nastavku takmičenja. Gen.G Black je pokazao odlično poznavanje igre iako su se više puta nalazili u nezavidnim pozicijama uspevali su da se pomeraju po mapi uz odličnu timsku igru. Kada je trebalo bili su agresivni, zbog čega su redom završili mape sa 7, 8 i 12 killova.

Ipak, u poslednja dva meča ih je oba puta nadigrao Team Liquid na samom kraju kada su timovi ostajali 1 na 1. Jednom u otvorenoj borbi i drugi put tako što Gen.G nije mogao da se probije u kuću u kojoj su se sakrila dva preživela igrača Liquida.

Team Liquid je mora se priznati imao i dosta sreće, pogotovo na trećoj mapi na kojoj su napravili samo tri killa, izbegavavši borbu maltene do samog kraja, ali na kraju dana pamte se pobede, po čemu su se izdvojili u odnosu na konkurenciju, ali i dalje im Gen.G Black beži 35 bodova, zbog ukupno boljih rezultata, mada to je i više nego zanemarljiva cifra koja se lako da prestići.

Team Liquid i Gen.G Black su odlično odigrali kroz regionalne kvalifikacije, a da njihov uspeh nije bio slučajnost pokazuju i rezultati prvog dana Global Invitationala. Sada je na ova dva tima da preskoče sve prepreke do kraja i zadrže vodeća mesta na tabeli, jer imaju preko 300 poena prednosti u odnosu na trećeplasirani Pittsburg Knights.

Evo i kako izgleda ukupno stanje na tabeli nakon prvog dana.