Pariz i Gvanžou dobijaju timove u Overwatch ligi

Ostale igre 27. jul 201816:00 > 16:13
Podeli:
Blizzard

Sudeći po izveštaju ESPN-a, nakon prve sezone doći će do nagoveštenog širenja Overwatch Lige, a prva dva grada koja će dobiti svoje timove su glavni grad Francuske - Pariz i kineski grad Gvanžou.

Prema izveštaju, Blizzard je u završnoj fazi pregovora sa dve velike kompanije, McCourt Global i Nenking Group. Prva se nalazi u Los Anđelesu i u njenom vlasništvu je slavni francuski fudbalski klub Olympique iz Marseja, dok kineska Nenking grupa drži Guangzhou Long Lionse i kinesku košarkašku federaciju.

Prema glasinama koje su procurele, Overwatch Liga će se proširiti za šest mesta u drugoj sezoni, a kako je Blizzard još ranije izjavio, prioritet je širenje na velike evropske gradove, po mogućstvu prestonice velikih zemalja.

Iako su mesta u Overwatch Ligi prvobitno prodavana za oko 15 miliona dolara, njihova cena je višestruko porasla nakon prve sezone koja prolazi uspešno po svim parametrima, zbog čega se procenjuje da će Blizzard tražiti između 30 i 60 miliona za prodaju novih mesta u ligi.

I pored velikog rizika koji je projekat Overwatch Lige sa sobom nosio, izgleda da stvari polako dolaze na svoje mesto i da su sve strane zadovoljne trenutnim razvojem, a drugi veliki test će doći kada nakon dve sezone Blizzard krene sa promenom u samom sistemu takmičenja, uvodeći pravilo da će svaki tim igrati iz svog grada, što će doneti nova uzbuđenja, ali i velike izazove kakve esport još uvek nije video.

Sada je svakako u centru pažnje veliko finale prve sezone koje je sutra na programu, a za istorijsku prvu titulu šampiona Overwatch Lige će se boriti Philadelphia Fusion i London Spitfire.