Fortnite Summer Skirmish:Slovenac deo pobedničkog dueta

Ostale igre 13. avg. 201817:15 > 17:25
Podeli:
Epic Games

Slovenački Fortnite pro koji igra pod nadimkom K1nzell i Dmitri "Mitr0" van de Vrie su trijumfovali u petom po redu evropskom izdanju Fortnite Summer Skirmish turnira čiji nagradni fond iznosi 500.000 dolara.

Mitr0, koji je već jednom osvojio ovaj turnir 28. jula sa svojim saigračem iz ekipe Atlantis je ponovo dokazao svoj kvalitet, ovoga puta sa još uvek ne toliko poznatim igračem iz Slovenije, koji je u ovom trenutku bez tima.

Oni su se najbolje snašli u novom formatu King Pin koji se igra po novim pravilima. Po njima svaka eliminacija donosi 1 poen, svaki Victory Royale donosi trostruki bonus na eliminacione poene u sledećem meču, dok ostvarivanje sedam i više eliminacija u jednoj partiji nosi dvostruki bonus na eliminacije sledeći gejm.

Duo koji je ove nedelje odneo pobedu u Evropi je za trijumf zaradio 75.000 dolara, dok je drugoplasiranoj ekipi koju su činili Twitchkejser i Octagon Severin pripalo 50.000 dolara.

U američkom izdanju turnira pobedu su odneli Vivid, koji još uvek traži organizaciju koju će reprezentovati i Jake „Poach“ Brumleve, član Team Liquida.

Ovim je stavljena tačka na petu po redu nedelju u Summer Skirmish serijalu turnira. Ponovo je za samo nedelju dana podeljeno ukupno milion dolara ukupno, a preostala su još tri turnira, nakon čega će Epic predstaviti sledeću fazu u razvoju Fortnite esporta, koji za sada još uvek izgleda više kao kompetitivno strimovanje, a ne profesionalni gejming koji smo navikli da gledamo u drugim esport igrama.