Splyce plaća 35 miliona za slot u Overwatch Ligi

Ostale igre 14. avg 201814:07 > 14:22
Podeli:
Blizzard

Kanadski investitori koji će stati iza esport organizacije Splyce će obezbediti slot u Overwatch Ligi gradu Toronto za cifru od vrtoglavih 35 miliona dolara, prenosi ESPN portal.

Kako se još uvek nezvanično saznaje, grupa kanadskih biznismena predvođenih Michaelom Kimelom će kupiti slot u elitnom esport takmičenju za novi tim igi koji će nastupati u Torontu. Njega će voditi Splyce, koji će ujedno imati i 10% vlasništva samog tima.

Spyce je najpoznatiji po svom LoL timu koji se takmiči u EU LCS ligi, kao i po nekoliko timova koje su imali u FPS igrama popularnim u Americi. Oni su od kako je najavljena franšiza EU LCS lige počeli aktivnije da traže sponzore, ali izgleda da to nije jedini projekat na kom su radili u međuvremenu.

Ukoliko se ove glasine potvrde, Toronto će biti četvrti grad koji će dobiti tim u Overwatch Ligi pred drugu sezonu. Blizzard je ranije potvrdio širenje na Atlantu i kineski grad Gvanžou, dok paraleno završavaju pregovore sa McCour Global kompanijom, koja u svom vlasništvu drži fudbalski klub Olympique iz Marseja, i koja je rešila da prigrabi slot za prestonicu Francuske – Pariz.

Još ranije je najavljeno da će se liga širiti za šest mesta u drugoj sezoni, što znači da su ostala još dva slobodna slota za preuzimanje. Podsetimo, cena kupovine slota u u ligi pred prvu sezonu je iznosila između 15 i 20 miliona dolara, ali je nakon izuzetno uspešne prve sezone koja je premašila sva očekivanja skočila za skoro duplo, potvrdivši da se koncept Overwatch Lige pokazao kao pun pogodak.