Overwatch SP 2018: Izvučeni četvrtfinalni parovi

Ostale igre 26. sep 201813:08 > 13:10
Podeli:
Blizzard

Francuska je na domaćem terenu uz Veliku Britaniju zauzela poslednja dva mesta u četvrtfinalu Overwatch Svetskog prvenstva 2018, nakon čega su izvučeni parovi top 8 faze takmičenja.

Domaćin četvrtih kvalifikacija koje su se održale u Parizu je opravdao ulogu favorita zauzevši prvo mesto sa 5-0 skorom u mečevima i impresivnim 19-0-2 skorom u mapama. Prvo mesto u grupi je bilo od ogromne važnosti, jer je značilo da Francuska ne može igrati protiv glavnih favorita u četvrtfinalu i time je izbegla dvostrukog prvaka sveta Južnu Koreju, Kinu i Ameriku.

Velika Britanija je zauzela drugo mesto u grupi, nošena DPS igračima British Hurricanea, akademije prvaka Overwatch Lige – London Spitfirea, ostavivši iza sebe Holandiju i Nemačku.

Ovakav rasplet kvalifikacija je značio da su se u povlašćenom žrebu za plejof našli Južna Koreja, Francuska, Amerika i Kina, dok su u drugom žrebu završili Kanada, Velika Britanija, Finska i Australija, a evo i kako se parovi ukrštaju sve do finala.

Kina i Francuska po svemu što smo do sada videli imaju najbolje šanse da dođu do finala i izazovu Koreju koja juriša na treću uzastopnu titulu. Finalni deo turnira će se održati na Blizzcone festivalu 2. i 3. novembra.