Overwatch pro oborio rekord u broju killova u igri Apex

Ostale igre 21. feb. 201912:15 > 12:17
Podeli:
apex

Bivši učesnike Overwatch Lige, koji je i dalje deo Houston Outlawsa kao strimer i zabavljač, Lucas "Mendokusaii" Hakansson je u roku od samo nekoliko sati postavio novi svetski rekord u broju killova u igri Apex Legends a potom i osvojio drugo po redu izdanje Twitch Rivals Apex Legends turnira.

Šveđanin je u svojoj Overwatch karijeri nastupao za poznate ekipe kao što su SK Gaming, FaZe Clan i Cloud9, da bi po osnivanju Overwatch Lige potpisao za Houston Outlaws u čijem je aktivnom sastavu bio do septembra prošle godine.

Svoje znanje i iskustvo u FPS igrama je preneo i na Apex Legends, a rezultati su stigli za veoma kratko vreme. Mendokusaii je ostvario rekord u killovima bez ikakve pomoći svojih saigrača, ostvarivši 36 killova uz ukupno 5.460 damage-a u toku partije, nadmašivši prethodni rekord za dva killa.

Manje od 24 sata kasnije uz pomoć strimera Nick Poloma i Overpowereda je došao do titule drugog Apex Legends turnira, ostavivši iza sebe Team SoloMid, Team xQc koji je predvodio takođe bivši Overwatch pro, kao i mnoge druge timove sačinjene od poznatih strimera i gejmera.

Mendokusaii i njegov tim su za pobedu dobili 11.200 dolara, ali ako nastavi sa ovakvom igrom, Šveđanin će biti jedan od glavnih favorita na većim Apex turnirima koji su neminovni uz ogromnu popularnost koju je igra doživela.