Shanghai Dragons prekinuli niz od 42 poraza

Ostale igre 23. feb 201914:36 > 14:51
Podeli:
Blizzard

Noćas je konačno prekinuta najduža serija poraza u istoriji profesionalnog gejminga. Nakon 409 dana bez pobede, Overwatch ekipa Shanghai Dragons je došla do svoje prve pobede u Overwatch Ligi, prvog trijumfa od kako je tim formiran.

Kineska ekipa Shanghai Dragons su se upisali u istoriju esporta završivši prvu sezonu jednog od najvećih esport takmičenja na planeti sa 0-40 skorom. I pored toga oni nisu odustali, doveli su šest novih igrača pred novu sezonu, koja takođe nije dobro počela po njih, jer su na startu takmičenja izgubili prva dva meča koja su igrali.

Predvođeni bivšim LoL profesionalnim igračem, Noh „Gamsu“ Youngjinom koji je u tim došao iz Boston Uprisinga, oni su iz trećeg pokušaja u novoj sezoni konačno došli do pobede i to upravo protiv Gamsuovog bivšeg tima. Kada je Gamsu trejdovan u Zmajeve, izjavio je da u početku bio šokiran vestima, ali da se vremenom navikao. On je iskoristio prvu priliku za osvetu koja mu se ukazala, odigravši zaista izvanredno brotiv Bostona koji će ostati upamćen kao prvi tim koji je izgubio od Shanghai Dragonsa.

Ostaje da vidimo da li je će ovakvu igru i pozitivan rezultat uspeti da ponove, i da li je konačno došlo vreme da Zmajevi ne budu najlošiji tim u elitnom Overwatch takmičenju, a koliko imj e ovaj prvi trijumf značio, najbolje se može videti po reakciji samih članova tima nakon meča.