G2 Esports prikupio novih $17 miliona u investicijama

Ostale igre 27. feb 201913:52 > 13:59
Podeli:
Riot Flickr

G2 Esports nastavlja sa povlačenjem vrhunskih poslovnih poteza.

Rezultati jedne od najpopularnijih i najbrže rastućih esport organizacija na plenti nisu prošli nezapaženo. Carlos „Ocelote“ Rodriguez i njegov tim saradnika su uspeli da obezbede novu ogromnu investiciju vrednu 17.300.000 dolara koju će primarno iskoristiti za širenje svog uticaja po celoj planeti.

G2, koji je započeo kao španska organizacija, se prošle godine preselio u Berlin gde grade ogroman poslovni objekat koji će im ujedno poslužiti i kao trening centar za igrače njihovih timova. G2 Esports se za neverovatno kratko vreme izborio za status jednog od najpopularnijih esport timova u Evropi (osnovan je 2014. godine), a kako je Ocelote izjavio, naredni plan im je da prošire svoju bazu fanova u Severnoj i donekle Južnoj Americi.

Ove vesti donekle potkrepljuju tvrdnje da u esportu trenutno najveće organizacija počinju da ostvaruju profit i dobijaju najveći deo kolača od sponzora i investitora, dok manje organizacije koje nemaju načina da privuku veliku pažnju i interesovanje publike posluju sa gubitkom. G2 Esports tih problema nema, njihov LoL tim trenutno suvereno vlada Evropom, na prošlom Svetskom prvenstvu su uspeli da dođu do top 4, a njihov CS:GO tim iako nije uspeo da se plasira u top 8 na aktuelnom Majoru u Poljskoj, i dalje ima ogromnu podršku prvenstveno francuske publike.

Sve ovo su samo neki od razloga zašto je G2 procenjen od strane časopisa Forbes kao osmi najskuplji esport tim na svetu, ukupne vrednosti oko 105 miliona dolara (koja je sad znatno porasla), ali Ocelote ima mnogo veće ambicije – njegov cilj je da G2 Esports postane prva esport organizacija čija će vrednost preći cifru od milijardu dolara. Ovim tempom – ukoliko neka od američkih organizacija ne doda gas, do tog cilja vrlo lako mogu doći.