Novčić ponovo određivao plejof Overwatch Lige

Ostale igre 20. mar. 201919:38 > 19:39
Podeli:
Blizzard

Drugu godinu za redom Blizzard nije regulisao sistem igranja tajbrejker mečeva ukoliko timovi Overwatch Lige završe sezonu sa istim skorom, zbog čega smo gledali na delu bacanje novčića kao način odluke ko će se sa kim ukrtisti u borbi za šampiona prve faze druge sezone.

Kada se nešto slično dogodilo u debitantskoj sezoni takmičenja navijači su progledali organizatorima kroz prste, pošto je ceo projekat bio nešto novo i bilo je logično da će biti sitnih grešaka. Ipak, nešto čemu očigledno nije mesto na takmičenju koji prati stotine hiljada ljudi i koje ima ukupni nagradni fond po sezoni od pet miliona dolara, je uspelo da ostane unutar pravila, sve do juče.

Naime sezona Overwatch Lige je podeljena na četiri faze i u svakoj od njih timovi igraju samo sedam mečeva, zbog čega je logično da će veliki broj njih (uzevši u obzir da ih sada ima 20) imati identičan skor. To je regulisano tako što se u slučaju istog broja pobeda gleda razlika u mapa, ali i tu može doći do podudaranja kao što je bio slučaj ovoga puta.

Od osam timova, čak dva su imala istu statistiku, Philadelphia Fusion i Toronto Defiant koji su delili treće mesto, kao i San Francisco Shock i Seoul Dynasty.

Prema praviliniku, timovi su mogli da odbiju bacanje novčića kao sistem odluke i zatraže da odigraju meč van strima, što se upravo i dogodilo u borbi za šesto mesto. San Francisco Shock je odbio ponudu ekipe iz Koreje da se baca novčić, nakon čega su ih savladali rezultatom 3-0 i obezbedili sebi da izbegnu neporaženi New York Excelsior koji je čekao gubitnika ovog duela.

Philadeliphia Fusion i Toronto Defiant su odlučili da im se ne igra, ali čak ni jednostavno bacanje novčića nije prošlo bez problema. Komesar lige Nate Nanzer je bacio novčić koji je pao na pismo, koje je odabrao Toronto, ali je on proglasio Philadelphiu kao pobednike, da bi se potom brzo ispravio i rekao da kanadski tim dobija treće mesto i duel sa SF Shockom.

On je takođe nakon toga izjavio da se izvinjava svim navijačima za zbrku koja je usledila i da će se postarati da ovakav sistem više nikada ne odlučuje važne situacije kao što je plasman u plejof.