Blizzard uvećava nagrade za WoW esport

Ostale igre 20. mar. 201921:30 > 21:32
Podeli:
Blizzard

Nakon Valvea i Riota, Blizzard je takođe rešio da omogući igračima svoje najpopularnije igre World of Warcraft da kupovinom stvari u samoj igri pomognu fundiranje nagradnih fondova dva najveća WoW esport takmičenja, što bi moglo znatno da uveća zaradu najboljih boraca u areni i najboljih rejdera.

U pitanju su tri igračke koje će igrači moći da kupe po ceni od 10 dolara, a 25% će ići u nagradni fond AWC-a (Arena World Championship) i MDI-a (Mythic Dungeon International). Obe frakcije će dobiti svoj vatromet u vidu itema koji se zovu Horde’s Might i Aliance Pride Firework. Jednom kada ih kupe, igrači će moći da ih koriste na svim likovima, i to neograničeno, na svake tri sekunde.

Treća igračka se zove Transmorpher Beacon, može se koristiti na svakih 10 minuta i priziva Etheral Transmorphera koji vam može promeniti izgled na 20 minuta, maskirajući vas u nekog od legendarnih heroja iz Warcraft univerzuma.

Blizzard

Tradiciju prodaje itema u igri zarad povećanja nagradnog fonda na turnirima je prvi započeo Valve, što je dovelo do toga da se danas na jednom The Internationalu deli neverovatnih 20 miliona dolara najboljim Dota 2 timovima sveta. Nešto slično je od skoro uveo i Riot, koji izbacuje specijalne skinove pred Svetsko prvenstvo u LoL-u, što je na prethodnom šampionatu uvećalo nagradni fond turnira za 1.85 miliona dolara.

Dva najveća WoW esport takmičenja imaju početni nagradni fond od po 250.000 dolara, što je samo po sebi poprilično zadovoljavajuće po današnjim standardima, ali ukoliko se sami igrači aktiviraju i podrže svoje omiljene timove, što će se zasigurno desiti uzevši u obzir sve veću popularnost WoW esporta, konačni nagradni fondovi bi mogli biti uvećani po nekoliko puta.

Ovo ne samo da može dodatno uticati na gledanost pomenutih turnira, već će i zasigurno izazvati veću zainteresovanost među igračima da se posvete kompetitivnom WoW-u, a možda čak i među najvećim esport organizacijama koje će poželeti da se rašire i na jednu od najlegendarnijih video igara svih vremena.