PUBG zaradio milijardu dolara

Ostale igre 24. apr. 201911:28 > 11:29
Podeli:
PUBG

Prema podacima PUBG Corpa, kompanija je samo tokom prošle godine zaradila 970 miliona dolara preko svoje najpopularnije igre Playerunknown's Battleground.

I pored velike konkurencije u vidu igara Fortnite i Apex Legends, ne može se reći da PUBG nije iskoristio to što su se prvi pojavili na tržištu. Igra koja je probila Battle Royal žanr je tokom prošle godine ostvarila većinski profit preko PC platforme (800 miliona dolara) i između 60 i 70 miliona na konzolama i mobilnim uređajima.

Preko polovine profita (tačnije 53%) je ostvareno u Aziji, što samo još jednom potvrđuje potencijal cele regije. Razlog tome može biti i što su popularni strimeri iz Amerike i Evrope brzo prešli na ostale Battle Royal igre, dok su igrači iz Kine i Koreje duže ostali verni PUBG-u. Njima izgleda nije toliko smetao veliki broj bagova i hakera koji su u jednom momentu gospodarili PUBG-om, ali je vremenom mnogo toga poboljšano kako bi igra ostala u koraku sa konkurencijom.

Ono što ide u korist igre PUBG je da i dalje ima najrazvijeniji kompetitivni sistem od pomenutih igara. I dok Fortnite pokušava da izbije u prvi plan Svetskim prvenstvom koji će se održati na jednom od najpoznatijih sportskih izdanja na planeti, Arthur Ashe stadionu na kom se igra teniski turnir US Open, uz astronomski nagradni fond od 30 miliona dolara, trebaće im mnogo vremena da razviju infrastrukturu na način na koji je PUBG Corp. to uradio.

Nakon nekoliko velikih turnira PUBG Corp je odlučno sproveo projekat uvođenja NPL-a, Nacionalnih PUBG Liga, što je zadržalo igrače i organizacije da ne pređu u Fortnite i Apex.

Sudeći prema finansijskim podacima koji su izašli u javnost, PUBG Corp. neće imati problema da nastavi sa sponzorisanjem velikih PUBG takmičenja, što trku za prevlast u Battle Royal esportu ove godine čini još zanimljivijom.