Komesar Overwatch Lige prešao u Epic Games

Ostale igre 25. maj 201920:05 > 20:07
Podeli:
Blizzard

Epic Games je preuzeo jednog od vodećih Blizzardovih ljudi u esportu, što po svemu sudeći znači da imaju velike planove za kompetitivni Fortnite u budućnosti.

Nate Nanzer je kao komesar Overwatch Lige dugo vremena bio prepoznatljivo lice Overwatch esporta. On je izjavio u oproštaju od navijača da je donošenje ove odluke bilo nešto najteže što je do sada u životu uradio i da je presrećan što je imao priliku da utiče na razvoj profesionalnog Overwatcha.

On je još 2015. godine imao viziju razvoja Overwatcha kao esporta na čemuj je radio sa direktorom igre Jeffom Kaplanom, od uvođenja franšize u Overwatch Ligu, do uspostavljanja sistema igranja na domaćem terenu koji će biti kompletno implementiran od naredne godine.

Iako je čitav projekat razvoja Overwatch Lige izgledao pomalo riskantan, možda čak i kao preveliki zalogaj za Blizzard koji se nije proslavio u razvoju esport sistema za svoje druge popularne igre, ispostavilo se da su sa Overwatchom postigli željeni cilj, a njegov dalji razvoj će nadzirati CEO Blizzardovih esport liga Pete Vlastelica.

Nanzer će u Epic Gamesu raditi na razvoju esport strategije i infrastrukture za igru Fortnite, za koju je Epic samo ove godine izdvojio neverovatnih 100 miliona dolara, od kojih će 30 miliona otići za nagradni fond za prvo izdanje Fortnite Svetskog prvenstva.