Cloud9 sklopio partnerstvo sa Pumom i Microsoftom

Ostale igre 31. maj. 201920:30 > 20:32
Podeli:
ESL

Samo par dana pred početak letnje sezone LCS lige Cloud9 je objavio dva velika partnerstva koja će im pomoći ne samo u daljem razvijanju brenda, već i u načinu na koji će se njihovi timovi pripremati za izazove koji im predstoje.

Oni su prvo objavili višegodišnju saradnju sa brendom sportske odeće Pumom koja će tokom ove godine napraviti liniju odeće za sve Cloud9 esport timove, sem London Spitfire-a, pošto Overwatch Liga ima svoj set sponzora. Dizajnirana odeća će moći da se kupi na sajtovima obe kompanije, a do kraja godine će se pojaviti i u glavnoj puminoj radnji u Njujorku.

Sa druge strane partnerstvo sa kompanijom Microsoft će omogućiti Cloud9 timovima da ostvare osetnu prednost u pripremi za takmičenja kroz programe za analizu koje će ova kompanija razviti za njih. Trener Cloud9 CS:GO tima Soham „valens“ Chowdhury je nedavno prešao na poziciju
direktora obrade podataka u organizaciji, a već nekoliko meseci glavni cilj mu je da unapredi analitički tim C9 što će mu sada i te kako biti omogućeno.

Direktor sportske tehnologije u Microsoftu Mike Downey je izjavio da će saradnja imati direktan uticaj na igru Cloud9 ekipa u budućnosti i na to kako se pripremaju i treniraju. „Radićemo sa Cloud9 na tome da razvijemo sisteme koji će im pomoći da treniraju i osmisle najbolje strategije za pobedu“, izjavio je Downey.

Vlasnik i direktor Cloud9 Jack Etienne nije krio zadovoljstvo nakon sklapanja dogovora, a kako je i sam rekao – uz Microsft, Cloud9 će imati ozbiljnu prednost u odnosu na konkurenciju.

Cloud9 je prošle sezone zauzeo treće mesto u LCS ligi izgubivši od TSM-a u polufinalu i očigledno je da će preuzeti sve što je u njihovoj moći kako bi se na leto osvetili i došli to titule koja im konstantno uzmiče pred ekipama TSM i Team Liquid.