Immortals zvanično preuzeo OpTic Gaming

Ostale igre 12. jun 201915:16 > 15:19
Podeli:
ELEAGUE

Prema zvaničnom saopštenju kompanije, ovo je najveća akvizicija u istoriji esporta, vredna oko 100 miliona dolara.

Još ranije najavljena od strane ESPN-a, ova vest je od danas zvanična. Immortals, odnosno Immortals Gaming Club kakvo je sada puno ime kompanije, je kupio Infinite Esports & Entertainment – vlasnika OpTic Gaminga.

Oni su sada i zvanično kompanija sa najviše velikih esport timova na planeit. Immortals ne samo da poseduje slavni brazilski CS:GO MiBR, več su vlasnici i Overwatch tima Los Angeles Valiant. Kupovinom OpTica oni su preuzeli i drugi OL tim Houston Outlaws koji će kontrolisati pod nadzorom čelnika Overwatch Lige dok im ne pronađu novog vlasnika.

Nešto slično će morati da urade i sa OpTic Gaming CS:GO timom kako bi izbegli sukob interesa.

Immortals se ovim potezom vratio i u američku elitnu LoL ligu LCS, a OpTic Gaming će ovu sezonu završiti pod starim imenom nakon čega će se takmičiti pod imenom Immortals.

Ovo znači i da je kompanija sada vlasnika ekipa u dve franšizne esport lige – Overwatch Ligi i LCS-u, a treba svakako spomenuti i OpTic Gaming Call of Duty tim, po kom se organizacija proslavila.

I pored velike popularnost u javnost je procurela informacija da je OpTic mesecima poslovao sa ogromnim gubitkom, zbog čega su investitori odlučili da se povuku i pronađu odgovarajućeg kupca, a to je u ovom slučaju bila kompanija Immortals koja je nedavno prikupila dodatnih 30 miliona dolara u novim investicijama.