Najavljen Auto Chess turnir od $1 milion dolara

Ostale igre 21. jun 201915:18 > 15:19
Podeli:
Screenshot

Izdavač sve popularnije igre Auto Chess Drodo Studio je najavio veliki turnir koji će se krajem godine održati u Šangaju sa nagradnim fondom od milion dolara.

Drodo Studio je zaslužan za novi žanrovski hit u svetu video igara, ali njihova igra Auto Chess koja je u maju brojala preko 8 miliona igrača je dobila veliku konkurenciju kada su Riot i Valve najavili njihove verzije igre – Teamfight Tactics i Dota Underlords.

Kako bi ostali korak ispred konkurencije Drodo Studio je rešio da u saradnji sa kompanijama Dragonest Network i ImbaTV najavi prvi veliki Auto Chess turnir koji će se zvati Auto Chess Invitational. On će se u oktobru održati u Šangaju, a iako će dobar deo učesnika dobiti direktne pozivnice, održaće se i regionalne kvalifikacije za sada još uvek nepoznati broj slotova, koje su na programu početkom avgusta.

Uskoro očekujemo više informacija oko samog turnira, kao i kako će odgovoriti Valve i Riot sa turnirima u njihovim igrama, što može dovesti do razvoja potpuno novog esport žanra.