Amerika je novi Overwatch prvak sveta

Ostale igre 4. nov 201915:29 > 15:32
Podeli:
Blizzard

Amerika je prekinula niz od tri uzastopne titule Južne Koreje savladavši ih u polufinalu Svetskog prvenstva 2019, da bi potom do titule došli pobedom protiv Kine u finalu.

Nošeni podrškom domaće publike na Blizzconu i sa čak tri igrača iz redova šampiona Overwatch Lige San Francisco Shocka, reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država je konačno uspela da skine Južnu Koreju sa trona.

Da je pred nama promena na vrhu videli smo već u grupnoj fazi takmičenja u kojoj je Amerika osigurala prvo mesto u grupi A uz perfektan 4-0 skor u mečevima, odnosno 12-0 u mapama.

Koreja je uspela da im uzme jednu mapu u polufinalu što je ujedno i jedini poraz koji je Amerika doživela na celom turniru, a nakon 3-1 trijumfa u polufinalu ubedljivo su savladali Kinu 3-0 u velikom finalu.

Za igrača turnira je proglašen Jay „sinatraa“ Won koji je ovom pobedom objedinio obe velike titule u jednoj takmičarskoj sezoni (i sa timom i sa reprezentacijom), a u pobedničkom govoru je potvrdno odgovorio na pitanje da li za sebe smatra da je trenutno najbolji igrač na svetu.