Juventus i Astralis zajedno osnovali PES tim

Ostale igre 9. dec 201921:05 > 21:06
Podeli:
Juventus

Slavni italijanski fudbalski klub Juventus je danas zvanično ušao u esport formiranjem tima u Pro Evolution Soccer esportu zajedno sa danskom esport organizacijom Astralis.

Ova kolaboracija je osmišljena tako što će Astralis Grupa upravljati timom koja čine tri italijanska igrača među kojima je i Ettore Giannuzzi, PES zvezda koji je peti najbolji italijanski esportista kada je reč o osvojenom novcu na turnirima. On je trijumfovao 2011. i 2018. na PES Svetskom prvenstvu i zasigurno će privući ogromnu pažnju navijača.

Uz njega su tu još i Luca Tubelli i Renzo Lodeserto koji su se prvobitno proslavili na lokalnoj sceni u Italiji a potom i na internacionalnim turnirima uglavnom u timskom igranju.

Direktor marketinga Juventusa Giorgio Ricci je izjavio da je ovo potvrda da Juventus prati svetske trendove kada je reč o zabavi i da im je jasno da je ovo upravo ono što mlađa publika želi. Juventus je oduvek bio spreman da prihvati nove izazove, pogotovo one koji su u duhu njihove filozofije, a to je – „živeti ispred vremena u kom se nalazite“.

Juventus se ovim potezom priključio sve većem broju fudbalskih klubova koji su aktivni i u esportu. I dok se većina za sada drži fudbalskih naslova kao što su PES i FIFA imamo i slučajeve kao što je Schalke 04 koji se takmiči na najvišem mogućem nivou u LoL esportu.