MonteCristo napustio Overwatch Ligu

Ostale igre 5. jan 202016:46 > 16:47
Podeli:
Blizzard

Popularni esport komentator Christopher "MonteCristo" Mykles je objavio da napušta Overwatch esport i da će se od ove godine posvetiti potpuno drugačijim projektima.

MonteCristo je jedan od pionira esporta koji se probio preko igre Warcraft 3, da bi se potom proslavio ulogom League of Legends komentatora na čemu je radio sve do 2016. godine kada sa izlaskom igre Overwatch prelazi na novu teritoriju. Sa formiranjem Overwatch Lige priključuje se timu komentatora nakon što je iskustvo stekao u APEX ligi i prvom Overwatch Svetskom prvenstvu.

Iako je prva sezona Overwatch Lige postigla solidne rezultate primetan je pad zainteresovanosti publike tokom druge sezone, a da u ovom esportu ne funkcioniše sve kako je bilo planirano postalo je jasno kada je čelnik lige Nate Diaz napustio takmičenje. Upravo ovaj događaj je uticao i na odlazak MonteCrista koji je pojasnio da je nakon toga došlo do nepremostivih razlika u razmišljanju između njega i novih vodećih ljudi lige, zbog čega je rešio da se povuče ne samo iz lige već i generalno iz Overwatch esporta.

On je objasnio da ne postoji previše veliko interesovanje za dodatnim sadržajem u Overwatch esportu, zbog čega će se okrenuti novim projektijma. Za sada ne znamo da li će ovo uključivati i povratak u LoL, ili će se oprobati na nekim novim poljima.