Valorant je zvaničan naziv riotove FPS igre Project A

Podeli:
Riot

Riot je u sklopu proslave desetog rodjendana LoL-a najavio da pripremaju nekoliko novih igara, a među njima je i pucačina koja se do sada vodila pod imenom Project A. Igra od koje se možda i najviše očekuje je konačno otkrivena, a evo i kako prvi zvanični snimci izgledaju.

Ono što se na prvi pogled da primetiti je da Valorant izgleda kao mešavina igara Counter-Strike i Overwatch. Za razliku od igre Overwatch čini se dosta sporiji sa više taktičkog pomeranja i većim fokusom na nišanjenje kao u CS:GO, dok su tu magične veštine slične onim koje gledamo u Overwatchu.

Riot je potvrdio da će poput LoL-a i Valorant biti besplatna igra, zbog čega smo sigurni da će privući ogromnu pažnju igrača koji žele da isprobaju nešto novo.

Među esport ličnostima već vlada ogroman hajp za Valorant i mnogi FPS igrači planiraju da se posvete izgradnji profesionalne karijere u ovoj igri. Riot će sredinom meseca ugostiti veliki broj esport zvezda u svojim prostorijama koje će dobiti priliku da se oprobaju u novoj igri jedni protiv drugih.

LoL igrače će možda malo razočarati što radnja Valoranta nije smeštena u LoL univerzum, ali verujemo da će biti barem neke sličnosti.

Za sada se ne zna tačan datum izlaska igre, ali se zna da bi trebalo da bude negde na leto ove godine.