Prvi dan VALORANT bete pratilo 1.73 miliona ljudi

Ostale igre 8. apr 202016:39 > 16:52
Riot

Nova FPS igra kompanije Riot je u svom prvom danu beta faze postala druga igra sa najviše istovremenih gledalaca na Twitchu nakon LoL-a, oborivši između ostalog i rekord koji je prošle godine postavio Fortnite Svetski Kup koji je gledalo 1.69 miliona ljudi.

Iščekivanje prve nove igre Riota nakon deset godina od kako su izbacili League of Legends u kombinaciji sa deljenjem beta ključeva preko Twitcha je privuklo pažnju gejmera koja je prevazišla i najoptimističnije prognoze. Većina popularnih strimera koje se dokopala bete se fokusirala na novo čedo Riota i za kratko vreme su pali svi rekordi gledanosti sem jednog.

VALRONANT-u je trebalo manje od 10.000 gledalaca da obori rekord koji je prošle godine postavilo finale LoL Svetskog prvenstva između G2 Esportsa i FunPlus Phoenixa koje je u jednom trenutku na Twitch pratilo 1.74 miliona gledalaca.

Sam ovaj podatak je dovoljan da privuče veliku pažnju esport organizacija koje će utrkivati za dovođenje potencijalnih budućih zvezda ove igre. Ninjas in Pyjamas su već danas vratili svoj stari tim iz igre Paladin koji že za njih igrati VALORANT, a veruje se da će se igrači iz mnogih popularnih pucačina kao što su Fortnite, PUBG, Apex, pa čak i CS:GO, okrenuti VALORANT-u ukoliko Riot u startu reši da podrži ozbiljnu izgradnju esport infrastrukture u ovoj igri.