Preminuo WoW legenda i slavni strimer Reckful

Podeli:
Privatna arhiva

Jedan od najpoznatijih i najuspešnijih World of Warcraft igrača svih vremena Byron "Reckful" Bernstein je prema nekoliko različitih izvora danas izvršio samoubistvo nakon dugogodišnje borbe sa depresijom.

Reckful je postao legenda WoW esporta još u ranim danima razvoja profesionalnog gejminga, završivši šest sezona uzastopno kao najbolje rangirani PvP igrač, a u istoriju je ušao i kao prvi igrač koji je ostvario 3.000 rejting. U 2010. godini osvaja MGL WoW šampionat sveta a ubrzo nakon toga razvija svoju karijeru prelazeći na Hearthstone i fokusrajući se na strimovanje.

Na svom strimu koji je pratilo 936.000 ljudi prenosi je kako igra video igre, kuva, razgovara o raznim stvarima, pa čak i prenose svojih seansi sa psihologom, ne krijući svoje mentalne probleme i borbu sa depresijom.

Pre nešto više od mesec dana je na svom Tviteru pozvao svoje prijatelje da dođu i žive u njegovoj vili, što je na neki način možda i bio njegov poslednji vapaj za ljudskom bliskošću i željom da pobedi usamljenost i depresiju.

Do toga nažalost nije došlo. On je danas izbacio nekoliko Tvitova na svom profilu, nakon čega je usledila pauza i saopštenje sa dve različite strane, od njegove bivše devojke i njegovog cimera, da je 31-godišnji Reckful oduzeo sebi život.

Ova vest je odjeknula gejming i esport zajednicom koja žali gubitak osobe koja je bila mnogima inspiracija kako u svetu striminga tako i u svetu esporta.