Balkan PUBG Liga – ko su glavni favoriti?

Ostale igre 13. jul. 202019:56 > 20:00
Podeli:
Screenshot

Protekle nedelje počela je peta sezona Balkan PUBG Lige, a već nakon prvih deset mapa se izdvojilo nekoliko favorita.

Kao i prošle sezone među favoritima se izdvaja Team Lucid.Logično je da je tim koji je osvojio sva dosadašnja prvenstva i glavni favorit, što su potvrdili i osvajanjem najviše poena nakon prve nedelje takmičenja. Ipak, ne treba zaboraviti da je Lucid ostao bez Jurice „ivas! Baronića koji sada igra za Redline, tim od kog se očekuje da bude jedan od najzobiljnijih rivala Lucidu za titulu.

Liquidpedia

Ekipa mForce.eShark je možda i glavni kandidat da se Team Lucid skine sa trona, makar su to bili prošle sezone u kojoj ih je na kraju slab start skupo koštao. Oni su za sada najbliži pratilac Lucida po broju osvojenih poena, što samo potvrđuje ovaj zaključak.

Redline je dokazao da je tim sa velikim potencijalom osvajanjem desetog mesta na PUBG Continental Series 1 EU turniru gde su im rivali bili velikani esporta kao što su Team SoloMid, Team Liquid, FaZe Clan i Na’Vi. Sada je pred njima da dokažu koliko mogu i na regionalnoj sceni i čini se kao da će oni uz Team Lucid i mForce voditi glavnu reč ove sezone.

Ne treba zaboraviti ni Team Misfits koji je ove sezone pojačao Beniamino „benq5“ Ustalić, igrač koji se dokazao i u internacionalnim timovima Gale Force i Temp Storm. Prošle sezone je igrao za Diamond, ali je rešio da u novoj sezoni pojača redove Misfitsa.

Team sniip deli samo jedan poen od Misfits i oni su ekipa koja kompletira top 5 nakon prve nedelje takmičenja. Ovaj tim je strahovito započeo prošlu sezonu u kojoj su dugo vremena držali vodeću poziciju, ali ih je pad forme koštao boljeg plasmana i na kraju završavaju na šestom mestu. Oni su pored ekipe Together As One jedini timovi koji su upisali pobede u prvih deset mečeva, pored vodeće četvorke iz koje je svaki tim trijumfovao po dva puta.

Tabela BPL lige nakon deset mečeva:

1. Team Lucid 145
2. mForce.eShark 100
3. Redline 86
4. Team Misfits 80
5. Team sniip 79
6. Together As One 66
7. QSKE 52
8. DRGN Gaming 45
9. Grove Street 40
10. Omenos 40
11. Marten Gaming 39
12. Vojvodina eSports 31
13. Team 4HP 30
14. GSpot 27
15. SHPAOLIN 22
16. Drive By 16