Reckful dobio novog NPC-a u WoW-u

Podeli:
Screenshot

Poznati strimer i jedan od najboljih World of Warcraft igrača svih vremena Byron "Reckful" Bernstein koji je nedavno tragično preminuo, je dobio karaktera u samoj igri u novoj ekspanziji Shadowlands.

Prema izveštaju portala Wowhead u beta fazi Shadowlands ekspanzije, u crkvi (Cathedral of Light) u Stormwindu možete pronaći Rogue trenera nazvanog po njemu. Blizzard se zaista potrudio oko detalja, tako da NPC i izgleda identično kao prvi karakter u igri kog je Reckful igrao, a otišli su toliko daleko da kada kliknete na njega on vam kaže da ne trenira Assassine Rogue-ove, specijalizaciju ove klase koja je bila najjača u vreme kada je Reckful igrao, i koju je on ignorisao kako bi dokazao da i sa drugim pristupom može ostvariti uspeh.

Kada završite sa učenjem veština kod ovog NPC-a imate čak i opciju da mu ostavite poruku „Bilo je lepo videti te opet.“

Kao legenda igre Reckful je već imao NPC-a koji je po njemu dobio ime, u pitanju je bio vendor NPC u Bridgeportu, ali su fanovi i dalje tražili od Blizzarda da postavi novu uspomenu na igrača koji je obeležio početak razvoja PVP-a u ovoj igri i koji je inspirisao hiljade i hiljade gejmera širom sveta.

Reckful je nakon dugogodišnje borbe sa depresijom oduzeo sebi život 2. jula ove godine, a igrači širom sveta su se okupljali upravo u crkvi u kojoj se sada nalazi njegov NPC da mu odaju počast. Iako Reckful više nije sa nama, Blizzard se potrudio da njegovo zaveštanje zauvek ostane u Warcraft univerzumu.