Riot najavio VALORANT Champions Tour

Ostale igre 24. nov 202019:13 > 19:16
Podeli:
Riot Flickr

Od naredne godine imaćemo priliku da gledamo veliki serijal VALORANT turnira koji će kulminirati grandioznom završnicom na kojoj će biti krunisan najbolji tim sveta.

Riotovo FPS čedo VALORANT polako uspostavlja poziciju novog esport naslova sa velikim potencijalom, a izdavač igre koji već deceniju skuplja iskustvo sa LoL esport ekosistemom ima velike planove za njegov dalji razvoj.

Nakon uspešnog First Strike turnira koji je služio da se opipa teren i vidi na kom su nivou kako igrači tako i organizacije, kao i kolika je tačno gledanost VALORANT esporta koji je već demonstrirao svoju popularnost preko strimera na Twitchu, stiže nam 2021. godine kompleksan sistem takmičenja pod nazivom VALORANT Champions Tour.

VCT će biti podeljen na tri dela. Prva faza takmičenja će se zvati VALORANT Challengers i u njemu će se timovi boriti podeljeni po regionima za plasman na Masters. Nakon toga slede tri Masters turnira na kom će najuspešnije ekipe iz svih regiona igrati jedni protiv drugih za plasman na finalno takmičenje – VALORANT Champions. Na njemu ćemo gledati 16 timova koji će se takmičiti za titulu VALORANT šampiona planete.

Riot Flickr