Entropiq prošao u top 16 PUBG Svetskog prvenstva!

Entropiq
Entropiq

Najuspešniji regionalni PUBG tim koji čine igrači iz Srbije i Hrvatske je uspeo da trijumfuje u krucijalnom meču za poslednji slot u završnici PUBG Global Championship 2022, Svetskog prvenstva u PUBG esportu.

Ukupno 32 ekipe se okupilo u Dubaiu gde se bore za titulu PUBG prvaka sveta i nagradni fond od 2 miliona dolara.

Oni su na startu turnira podeljeni u dve grupe od po 16 ekipa, a u svakoj grupi se igralo po 15 mečeva. Entropiq je zauzeo 12. mesto u A grupi, zbog čega su takmičenje nastavili u gubitničkom žrebu. U njemu zauzimaju visoku treću poziciju tokom prve runde u kojoj se igrali 10 mečeva, što im je omogućilo da prođu u drugu rundu gubitničkog žreba odakle su top 4 tima prolazila u veliko finale.

U njemu nažalost doživljavaju debakl, zauzimaju poslednje 16. mesto što je značilo da će morati da u Grand Survival fazi ugrabe jedno od poslednja četiri slota u finalu.

U Grand Survival fazi su se igrala četiri meča, a pobednik svakog od njih je prolazio u veliko finale i ostajao u trci za titulu. U prvom meču je pobedila vijetnamska ekipa CEREBRUS Esports, dok je Entropiq bio deseti. U drugom meču su došli na korak do uspeha, ali na kraju je slavila evropska ekipa OVERPEEKERS, dok su Entropiq završili drugi.

U trećem meču zauzimaju osmo mesto, a pobedu odnosi FaZe Clan, nakon čega je ostao još samo jedan meč i jedna poslednja prilika da se izbori opstanak na Svetskom prvenstvu.

I upravo su to igrači Entropiqa i postigli. Ostavljaju iza sebe PolishPower i 22 Esports u uzbudljivoj završnici, uspevaju da odnesu pobedu sa ukupno 14 killova u meču i donose veliko slavlje navijačima u regionu!

Ovim je kompletiran spisak učesnika velikog finala PUBG Global Championship 2022, u kom će se ukupno 16 ekipa boriti u 20 mečeva koji su na programu od 17. do 20. novembra.

Pored ekipe Entropiq, gledaćemo još: Natus Vincere, FaZe Clan, 17 Gaming, CEREBRUS Esports, Daytrade Gaming, Danawa e-Sports, EUnited, The Expendables, OVERKEEPERS, TakeMeAway Gaming, Question Mark, Twisted Minds, Wildcard Gaming i YAHO.