Sinalco PES Liga – predstavljamo ekipe: Severna Makedonija

Ostale igre 13. okt 202111:31 > 20:24
SM PES
Makedonija PES Liga

Od 18. oktobra gledamo četvrtu sezonu Sinalco PES Balkan Lige u kojoj će se šest reprezentacija iz regiona boriti za titulu. Sport Klub vam donosi pregled svih timova, počevši od Severne Makedonije.

Reprezentacija Severne Makedonije je zaustavljena prošle godine u polufinalu kada je od njih bila bolja Hrvatska, aktuelni šampion lige. Iako su oba tima po jednom slavila u grupnoj fazi Hrvatska je došla do ubedljive 3-0 pobede u borbi za finale što je ujedno bio kraj puta za Severnu Makedoniju.

Oni ove sezone nastupaju u novom sastavu, a reprezentaciju će činiti Taško „Tashko“ Ilijev i Ivan „Dragosivan“ Ivanov.

Tashko je nastupao za Severnu Makedoniju na eEURO2021, a ovo mu je drugo pojavljivanje u Sinalco PES Ligi. PES igra još od 2006. godine, u proteklih nekoliko godina malo manje aktivno od kako se oženio i dobio dve ćerke, ali to ga nije sprečilo da se kroz kvalifikacije izbori do mesta u timu i pokaže da je i dalje u odličnoj formi.

Omiljeni fudbalski klub mu je Milan, omiljeni igrač mu je Mesi, zbog čega ne čudi da je najviše vremena proveo igrajući sa Barselonom. U slobodno vreme voli da igra mali fudba, a navijačima poručuje da nikada ne treba odustajati i da se upornost isplati, što ćemo možda videti i u četvrtoj sezoni lige.

Dragosivan je PES prvi put uzeo u ruke 2013. godine, a ovo mu je prvo učešće na nekom velikom takmičenju. Poput svog saigrača se bavi programiranjem i u slobodno vreme voli da igra fudbal, a kada je reč o PES-u najviše vremena provodi igrajući sa Juventusom i Bajernom.

Severna Makedonija će svoj debi u novoj sezoni imati u ponedeljak od 21:00 u meču u kom ih čeka reprezentacija Albanije.