Analiza sedam scenarija: Ko će igrati u osmini finala EP?

Vesti EURO 22. jun 202116:301 komentar
Podeli:
Đerdan Šaćiri
REUTERS/Ozan Kose

Grejsnot je u utorak objavio analizu kojom se utvrđuju šanse ekipa da kao trećeplasirane u grupi nastave takmičenje na Evropskom prvenstvu, a određeni su i mogući parovi osmine finala.

Analiza je sprovedena na osnovu FIFA rang liste i milion simulacija preostalih mečeva grupne faze takmičenja. Kako se navodi, ostalo je samo sedam od prvobitnih 15 mogućih kombinacija.

povezane vesti

Švajcarska se definitivno kvalifikovala, pošto je zauzela treće mesto u grupi A, dok Finska ima najmanje šanse da obezbedi mesto u drugoj fazi takmičenja.

Ističe se da je najverovatniji scenario da će takmičenje nastaviti Ukrajina i trećeplasirane ekipe iz grupa D, u kojoj su Češka, Engleska, Hrvatska i Škotska, i grupe F, u kojoj se takmiče Francuska, Nemačka, Portugalija i Mađarska.

Prema datom scenariju, Belgija bi igrala sa trećim iz grupe F, a Holandija sa trećeplasiranim timom grupe D, dok bi pobednik grupe D ukrstio snage sa Ukrajinom, a najbolji tim iz grupe F sa Švajcarskom.

Ako se uzmu u obzir sve moguće kombinacije, istraživanje pokazuje da postoji najveća verovatnoća da će parovi u nokaut fazi biti Belgija – Slovačka, Holandija – Portugalija, Francuska – Švajcarska i Švedska – Ukrajina.

Gracenote, Print Screen

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar