Dečak savetuje Čeršesova, ali ne besplatno

Vesti EURO 20. jun. 202117:17
Podeli:
REUTERS/Maxim Shemetov

Renat Ektov, jedanaestogodišnji učenik iz Tambova zatražio je nadoknadu od selektora Rusije Stanislava Čerčesova za analizu igre reprezentacije pred duel sa Danskom.

Pre nekoliko dana je Renat na svom YouTube kanalu objavio video u kome je kritikovao igru reprezentacije Rusije nakon poraza od Belgije u prvom kolu Evropskog prvenstva.

„Stanislave, ovde vaš najmlađi potencijalni saradnik. Ne znam čije vi tačno savete slušate, ali igrali ste mnogo bolje protiv Finske – 5-3-1-1 sa dijamantom u sredini, to odobravam“, rekao je dečak na svom kanalu 7-17.

Usledila je analiza igre reprezentacije Danske:

„Dugo sam lupao glavu, ali evo i nečega o Dancima. Oni igraju najbrži napadački fudbal. 4-2-3-1 sa tranzicijom u 3-5-2 ili 4-3-3. Savršen presing. Ne odustaju od kratkih pasova. Gotovo svaki njihov napad završava se šutem. Za razliku od našeg tima, samo četvorica igrača su stasala u njihovoj ligi, ostali igraju u Engleskoj, Italiji, Nemačkoj i ostalim ligama“, rekao je možda i najmlađi analitičar.

Dodao je da, iako ima najbolje namere, njegovi saveti nisu besplatni:

„Morate da shvatite, da nija baš lako deliti besplatne savete. Samo ću vam reći da se držite igre sa pet defanzivaca. Ali, umesto Barinova, Kudrijasov je taj koji treba da bude u startnoj postavi. To će sačuvati prvi pas. Ostale savete mogu da vam dam uz određenu nadoknadu. Ili, kao što biste vi rekli novinarima – spreman sam da vam kažem sve detalje posle turnira. Ako ste zainteresovani, kontaktirajte me, još imate vremena. Podsetiću vas da vas ranije nisu dobro savetovali. Donesite ispravnu odluku, srećno“, poručio je dečak.

Rusi odlučujući meč sa Danskom igraju u ponedeljak, 21. juna od 21 sat.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar