Eriksenu ugrađen aparat u srce, isti kao Dejliju Blindu

Vesti EURO 17. jun. 202111:121 komentar
Podeli:
Kristijan Eriksen
Photo by Friedemann Vogel - Pool/Getty Images

Kristijanu Eriksenu, danskom fudbaleru koji je kolabirao tokom meča sa Finskom na Evropskom prvenstvu, biće ugrađen aparat pod nazivom ICD, ili na srpskom – implatabilni kardioverter defibrilator.

Morten Besen, timski doktor reprezentacije Danske, bio je u kontaktu sa kardiologom u bolnici u Danskoj, kao i sa samim Eriksenom, i preneo je nove informacije.

Povezane vesti:

„Nakon što je Kristijan prošao različite preglede srce, odlučeno je da mu se ugradi ICD (pokretač srca). Ta naprava je neophodna posle srčanog napada zato što postoje smetnje u radu srca“, rekao je Besen i dodao:

„Kristijan je prihvatio to rešenje, a taj plan su potvrdili i specijalisti, domaći i međunarodni. Svi preporučuju isto. Ohrabrujemo sve da Kristijanu i njegovoj porodici daju mir i privatnost u vremenu koje sledi“.

Holandskom fudbaleru Dejliju Blindu takođe je ugrađen isti aparat, pošto mu je dijagnostikovana upala srčanog mišića. Blind se vratio fudbalu.

Potkožni defibrilator šalje električne impulse za regulisanje abnormalnog ritma srca.

Eriksen ima 29 godina, a u dosadašnjoj karijeri igrao je za Ajaks, Totenhem i Inter. Videćemo može li ofanzivni vezni da se vrati fudbalu, mada je svakako to sada od drugorazrednog značaja.

Komentari

Vaš komentar