Kardiolog: Eriksen možda više ne bude igrao fudbal

Vesti EURO 13. jun. 20218:54 > 14. jun. 2021 14:204 komentara
Podeli:
Fudbalska reprezentacija Danske
xTomixHänninenx

Jedan od vodećih sportskih kardiologa u Engleskoj kaže da nije izvesno da će Kristijan Eriksen u budućnosti ponovo igrati fudbal. Danski fudbaler je tokom meča sa Finskom na Evropskom prvenstvu imao kako se navodi srčani zastoj i zbog toga je kolabirao na terenu.

Profesor sportske kardiologije na Univerzitetu Sent Džordž Sandžaj Šarma je svojevremeno radio baš sa Kristijanom Eriksenom dok je ovaj igrao za Totenhem. Šarma smatra da se desila neka velika greška i da je sada najveće pitanje šta se desilo i zašto.

Ovaj momak je imao normalne testove sve do 2019. i sada kako objašnjavamo srčani zastoj? Sve je to uzdrmalo celu naciju. Dobra vest je da je i dalje živ, loša vest je da ide ka kraju karijere. Da li će igrati još fudbal profesionalno? Ne mogu da kažem. U Engleskoj ne bi mogao da igra. Veoma smo striktni oko toga„, rekao je Šarma.

On je daodao da uzrok srčanog zastoja kod Eriksena je mogao da bude neko nedefinisano zdravstveno stanje ili visoka temperatura, ali da je dobar znak da je on budan u bolnici.

POVEZANE VESTI

Činjenica da je stabilan i budan je odlična. Ne znam da li će igrati fudbal ikada više. Da ne kažem ovo previše otvoreno, on je umro danas. Iako na nekoliko minuta, ali umro je i da li će mu lekari dozvoliti da umre ponovo? Odgovor je ne„, jasan je Šarma.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar