Kasper bocnuo Engleze: Da li je fudbal ikada bio kod kuće?

Vesti EURO 6. jul. 202122:3710 komentara
Podeli:
Kasper Šmajhel
Printscreen

"Fudbal se vraća kući" mantra je koju Englezi ponavljaju u nadi da će se jednog dana i ostvariti. Kasper Šmajhel imao je zanimljiv odgovor na ovu temu.

Pred duel polufinala Evropskog prvenstva u kome će se njegova Danska sastati sa Engleskom na Vembliju (sreda, 21 sat, Nova S), Kasper Šmajhel dobio je, kao na tacni serviranu, priliku da malo bocne rivale.

„Sigurno ste čuli frazu ‘fudbal se vraća kući’, šta bi vam značilo da sutra sprečite taj povratak“, bilo je pitanje novinara upućeno Kasperu Šmajhelu.

„Da li je ikada bio kod kuće? da li ste ikada osvojili turnir?“, pitao je Šmajhel.

„Pa 1966. kod kuće“, rekao je novinar.

„Pa zar to nije bilo Svetsko prvenstvo?“

„Da, ali govorim uopšteno, kao međunarodni turnir, uspeh je konačno na pomolu, nacija žudi za tim. Šta bi vam značilo da to zaustavite?“, uporan je bio engleski kolega.

„Da budem iskren, nisam razmišljao o tome šta bi to značilo Engleskoj, više mislim o tome šta to znači Danskoj. Malo razmišljam o engleskoj reprezentaciji, to mi nije važno. Radi se o tome šta bi to značilo za našu zemlju, za radost koju bismo doneli ljudima, šta bi značilo da zemlja od 5.5 miliona stanovnkia postane šampion, zaista bi bilo divno da uspemo u tome. Ne razmišljam mnogo o osećanjima Engleza u celoj ovoj priči“, zaključio je Šmajhel.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar